A3 Methodiek : Introductie & Werkboek

Henk Doeleman

overzicht

Dit 'Introductie & Werkboek' beschrijft een manier van werken waarbij iedere medewerker een bijdrage kan en mag leveren aan het realiseren van de gewenste toekomst van het team of de organisatie.

Deze manier van werken, 'de A3 methodiek', is naast de verbetering van bestaande planning & controlwerkwijzen ook juist effectief in situaties waarin een organisatie voor een veranderopgave (zoals reorganisaties en fusie) staat.

De kracht van de A3 methodiek is de combinatie van eenvoud, interactie, gedegenheid en minder papier. De A3 methodiek ondersteunt daarmee ook het leiderschap dat juist nú nodig is om teams en organisaties de gewenste verandering te kunnen laten doormaken.
Inhoudsopgave
Voorwoord

Deel 1: Introductie, achtergronden en ervaringen
-Inleiding
-Probleemstelling
-Achtergronden en uitgangspunten
-Drie pijlers van de A3 methodiek
-Resultaten
-Ervaringen
-Aanbevelingen
-De A3 methodiek samengevat

Deel 2: Werkboek
Inleiding
1. Quickscan planning & control
2. Missie
3. Visie
4. Succesbepalende factoren
5. Aanzet voor het A3 jaarplan
6. A3 managementagenda
7. Checklist A3 digitaal
8. Aantekeningen

Literatuur
Verdieping in de A3 methodiek
Informatie om u verder op weg te helpen
Over de auteur
 9789462761148 /  Vakmedianet /  2016 /  1ste editie /  83p. /  pb / 

A3 Methodiek : Introductie & Werkboek

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Dit 'Introductie & Werkboek' beschrijft een manier van werken waarbij iedere medewerker een bijdrage kan en mag leveren aan het realiseren van de gewenste toekomst van het team of de organisatie. Deze manier van werken, 'de A3 methodiek', is naast de verbetering van bestaande planning & controlwerkwijzen ook juist effectief in situaties waarin een organisatie voor een veranderopgave (zoals reorganisaties en fusie) staat. De kracht van de A3 methodiek is de combinatie van eenvoud, interactie, gedegenheid en minder papier. De A3 methodiek ondersteunt daarmee ook het leiderschap dat juist nú nodig is om teams en organisaties de gewenste verandering te kunnen laten doormaken. Inhoudsopgave Voorwoord Deel 1: Introductie, achtergronden en ervaringen -Inleiding -Probleemstelling -Achtergronden en uitgangspunten -Drie pijlers van de A3 methodiek -Resultaten -Ervaringen -Aanbevelingen -De A3 methodiek samengevat Deel 2: Werkboek Inleiding 1. Quickscan planning & control 2. Missie 3. Visie 4. Succesbepalende factoren 5. Aanzet voor het A3 jaarplan 6. A3 managementagenda 7. Checklist A3 digitaal 8. Aantekeningen Literatuur Verdieping in de A3 methodiek Informatie om u verder op weg te helpen Over de auteur