Aangrijpende belevenissen van kinderen. Angst, pesten, dood, scheiden, misbruik

Pim Steerneman

overzicht

Kinderen kunnen met veel geconfronteerd worden. Op sommige dingen moeten ze wellicht worden voorbereid, andere dingen moeten misschien bespreekbaar worden gemaakt .
 9789053507094 /  Garant /  2002 /  1ste editie /  70p. /  pb / 

Aangrijpende belevenissen van kinderen. Angst, pesten, dood, scheiden, misbruik

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Soms zijn kinderen bang, voor inbrekers, in het donker, ... Soms worden kinderen gepest, om allerlei redenen ofblijkbaar zonder reden, ...Soms hebben kinderen veel verdriet, omdat opa gestorven is en zij niet weten waar hij nu is, ... Soms kunnen kinderen het goed vinden met hun nieuwe papa, maar voetballen met hun echte papa is toch leuker, ... Soms vinden kinderen de buurman heel aardig, maar dan begint hij met spelletjes die niet prettig zijn ...

Kinderen kunnen met veel geconfronteerd worden. Op sommige dingen moeten ze wellicht worden voorbereid, andere dingen moeten misschien bespreekbaar worden gemaakt . In dit boek staan vijf verhalen voor en over kinderen, verhalen over angst, pesten, dood, echtscheiding en seksueel misbruik. Elk verhaal wordt voorafgegaan door een toelichting voor grote mensen met kort en helder algemene informatie over het onderwerp van het verhaal.

Het boek is bedoeld als een hulpmiddel voor volwassenen om deze thema's met kinderen bespreekbaar te maken. Tegelijk bevorderen dergelijke gesprekken de kwaliteit van de communicatie tussen volwassenen en kinderen, de (opvoedings)relatie ten goede.

Het boek is bestemd voor ouders en andere opvoeders, dus ook voor leerkrachten en hulpverleners.

Uit de inhoud:

Hoe dit boek te gebruiken ?

-Wat gebeurt er als kinderen bang zijn, worden gepest, geconfronteerd worden met de dood van een geliefd iemand, echtscheiding, risico op (seksueel) misbruik ?

-Verhaal 'Bange Rik'

-Verhaal 'Pestkoppen'

-Verhaal 'Opa Van Putten gaat verhuizen'

-Verhaal 'De droom van Daan'

-Verhaal 'Ben jij van Lotje getikt ?'

Over de auteur :

Pim STEERNEMAN is als orthopedagoog/psychodiagnosticus verbonden aan de RIAGG-Jeugdzorg in Heerlen. Hij publiceerde eerder bij Garant onder meer Leren denken over denken en Ieren begrijpen van emoties.