Alleen natte baby's houden van verandering : Versnellen van persoonlijke ontwikkeling en verandering in organisaties

Mil Rosseau

overzicht

Onbewuste en onderbewuste factoren verstoren soms ernstig onze slagkracht als individu en organisatie. De auteur pleit voor het gebruik van inzichten en methodieken uit de klinische psychologie om deze hinderpalen te overwinnen.
 9789033459405 /  Acco /  2007 /  92p. /  pb / 

Alleen natte baby's houden van verandering : Versnellen van persoonlijke ontwikkeling en verandering in organisaties

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Het zit tussen de oren hoor je wel eens zeggen als een geplande verandering niet het gewenste resultaat brengt. Onbewuste en onderbewuste factoren verstoren inderdaad soms krachtig onze slagkracht als individu en organisatie.

Dit boek pleit voor het gebruik van inzichten en methodieken uit de klinische psychologie om deze hinderpalen te overwinnen.Vanuit de aanpak van Integrale kwaliteitszorg (IKZ) weten we dat een probleem blijvend oplossen enkel kan als de kernoorzaak gekend en aangepakt wordt.

Wanneer het gaat om de mentale processen van individuen die een nieuwe realiteit wensen te creëren, dan vergeten we die IKZ wijsheid zeer gemakkelijk.Net zoals een computer een operating system heeft, beschikt elk mens over een set van diepgewortelde normen en waarden die ons in staat stellen heel wat ‘programma’s’ te draaien, maar die ook soms de kernoorzaak zijn van een onverklaarbare crash.

Dit boek helpt de lezer op drie niveau’s:

1. Hoe wordt dit Personal Operating System (POS) gevormd?

2. Wat is de impact ervan op organisaties en veranderprocessen?

3. Hoe kunnen we het POS herstellen waar nodig?

Over de auteur:

MIL ROSSEAU is meer dan 25 jaar bedrijfsconsulent in verandertrajecten bij voornamelijk grote bedrijven en dit binnen een heel diverse waaier van organisatieculturen wereldwijd. Hij houdt van een alternatieve kijk op zaken en integreert daarbij economische, IKZ-, brein-, informatica- en klinische concepten.