Alles over loopbaanplanning

Jack Van Minden

overzicht

In Alles over loopbaanplanning legt Jack van Minden uit hoe de lezer loopbaanzaken moet aanpakken. Een loopbaan is de eigen verantwoordelijkheid geworden van iedere werknemer.

 9789025415068 /  Business Contact /  2002 /  2de editie /  304p. /  pb / 

Alles over loopbaanplanning

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

In Alles over loopbaanplanning legt Jack van Minden uit hoe de lezer loopbaanzaken moet aanpakken. Een loopbaan is de eigen verantwoordelijkheid geworden van iedere werknemer.

Uitgegroeid, opgebrand, uitgeblust of om andere redenen op zoek naar een andere (loop)baan? Dit boek verschaft instrumenten om de eigen loopbaan te ontwikkelen. Het boek staat boordevol adviezen en oefeningen en is bestemd voor zowel starters op de arbeidsmarkt als werknemers die al jaren een baan hebben.

Jack van Minden is directeur van het adviesbureau Psycom in Amstelveen en publiceert succesvolle boeken en artikelen op het gebied van arbeidsmarkt en psychologie. Teven is hij frequent spreker op conferenties en seminars.

Uw loopbaan is uw eigen verantwoordelijkheid, dat is de nieuwe werkelijkheid. Bent u 'uitgegroeid', opgebrand, uitgeblust, of om andere redenen op zoek naar 'iets anders'? Moet u een verongelukte carrière repareren? Beseft u dat uw baan niet tot in lengte der dagen stand zal houden?

Dit boek verschaft de instrumenten om uzelf in kaart te brengen, zodat een loopbaanplan kan worden ontwikkeld. Hoe beter u uzelf kent, des te effectiever uw zoektocht naar werkelijk passende banen.

'Alles over loopbaanplanning' legt uit hoe u loopbaanzaken moet aanpakken. Het boek staat boordevol adviezen en oefeningen. Het daagt uit, prikkelt, provoceert, zodat u aan zelfanalyse toekomt en tot actie wordt aangezet.

Dit boek brengt u op ideeën, of kan uw plannen ondersteunen en bevestigen. Het helpt u te achterhalen waarom sollicitaties niet gewenste resultaten opleveren. Ook als u niet zo nodig aan uw loopbaan hoeft te denken, helpt dit boek met baan-onderhoud.

 'Alles over loopbaanplanning' is bestemd voor iedereen die zijn (toekomstige) loopbaan serieus neemt en vooruit denkt. Het bewijst goede diensten aan zowel toetreders (starters) tot de arbeidsmarkt als werknemers die al jaren een 'vaste' baan hebben.

Inhoudsopgave

Ten geleide

1. Turbulente tijden

2. De toekomst

3. Wanneer valt voor u het doek

4. Persoonlijke problemen

5. Nieuwe kansen! Nieuwe uitdagingen!

6. Wat wilt u (worden)?

7. Wat kunt u?

8. Wie bent u?

9. Aan de slag!

10. Netwerken en persoonlijke pr-bedrijven

11. Financieel plaatje en arbeidscontract

12. Tijd voor afweging en overweging

Geraadpleegde literatuur

Bijlagen

1. Brancheoverzicht

2. Checklist financiële voorwaarden voor de volgende baan

3. Checklist ondernemerschap

4. Vrijetijdsbesteding

5. Bronnen voor banen

6. Oefeningen

Zakenregister