Als warme broodjes ... Verkooporganisatie en Management

Ard Agteresch

overzicht

Krijgt u uw 'broodjes' over de toonbank? Als ze nog warm zijn? Dan bent u uit het goede hout gesneden, u hebt de juiste verkoperskwaliteiten! Maar ook al bent u de beste verkoper van de wereld, om echt efficiƫnt te kunnen werken is de steun van een goed geoliede organisatie absoluut onmisbaar.
 9789058712479 /  Thema /  2006 /  1ste editie /  184p. /  pb / 

Als warme broodjes ... Verkooporganisatie en Management

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Krijgt u uw 'broodjes' over de toonbank? Als ze nog warm zijn? Dan bent u uit het goede hout gesneden, u hebt de juiste verkoperskwaliteiten! Maar ook al bent u de beste verkoper van de wereld, om echt efficiënt te kunnen werken is de steun van een goed geoliede organisatie absoluut onmisbaar.

Alleen dan kunt u goed voorbereid en gestructureerd verkopen, met andere woorden, doen wat u uw klant beloofd hebt. Want stel dat u een grote order binnenhaalt en achteraf blijkt uw informatie over de voorraad niet te kloppen ...

Daar staat u dan met al uw fantastische verkoopkwaliteiten, maar uw betrouwbaarheid bent u kwijt. Daarom is het op alle management- en organisatieniveaus van de verkoop cruciaal om uw zaakjes goed op orde te hebben. Want om uw verkoopbeloften waar te kunnen maken, hebt u een goede bedrijfsorganisatie nodig. Fouten kunnen u veel geld, klanten en uiteindelijk uw (persoonlijke) reputatie kosten.

In 'Als warme broodjes' vindt u alles wat u voor zo'n gesmeerde organisatie nodig hebt: van het berekenen van de kostprijs, het organiseren van de verkoopafdeling, distributie en opslag tot en met het zo effectief mogelijk omgaan met uw beschikbare tijd. Met 'Als warme broodjes' bij de hand maakt u voortaan altijd waar wat u uw klant belooft.

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Het nut van organiseren

2. Marketing in een notendop

3. Marketing en marktonderzoek

4. Trends in verkopen

5. Klanten vinden, werven én vasthouden

6. Een goede planning: het halve werk

7. De inkoper versus de verkoper

8. Voorraad en distributie

9. Het berekenen van de juiste prijs

Bijlage: verkopen en de wet