Assessment doen : Hoe werkt het in jouw voordeel?

Bas Kok - Ferry de Jongh

overzicht

De auteurs beschrijven de gang van zaken voor, tijdens en na een assessment. Hun benadering is daarbij uiterst praktijkgericht. Je kunt oefenen met intelligentietests en interviewvragen, je krijgt heldere aanwijzingen voor het invullen van persoonlijkheidsvragenlijsten en het uitvoeren van praktijksimulaties. Voor alle typen assessment geldt: voorbereiden heeft zin.
 9789049102524 /  Spectrum /  2008 /  12de editie /  224p. /  pb / 

Assessment doen : Hoe werkt het in jouw voordeel?

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

In 'Assessment doen' beschrijven de auteurs de gang van zaken voor, tijdens en na een assessment. Hun benadering is daarbij uiterst praktijkgericht.

U kunt oefenen met intelligentietests en hun interviewvragen, u krijgt heldere aanwijzingen voor het invullen van persoonlijkheidsvragenlijsten en het uitvoeren van praktijksimulaties. Voor alle typen assessment geldt: voorbereiden heeft zin!

Bas Kok (red.) en Ferry de Jongh zijn sinds 1990 betrokken bij het ontwikkelen en uitvoeren van assessment centers. Elke dag zien zij mensen in een assessment; zij schreven over ongeveer vijfduizend Nederlanders een assessmentrapport. Met deze ervaring kunnen zij als geen ander advies geven over de ideale voorbereiding op een assessment.

'Assessment doen' behoort tot een serie boeken van Volkskrant Banen over solliciteren en succesvol functioneren in een (nieuwe) baan. Kenmerkend voor deze boeken is actualiteit, praktijkvoorbeelden en een benadering die, anders dan in veel goeroeboeken, de lezer eigen keuzes laat maken.

Inhoudsopgave

Inleiding

Deel I: vóór het assessment

1. Wat is een assessment?

2. Wat wil je met het assessment?

3. De beste voorbereiding

Deel II: tijdens het assessment

4. Het assessmentprogramma

5. Het interview

6. De praktijksituaties

7. Communicatievaardigheden

8. De intelligentietests

9. Het persoonlijkheidsonderzoek

Deel III: na het assessment

10. Het rapport

11. De nabespreking

12. Het assessment en je loopbaan

Voorbereidingsbijlagen