Basiskennis boekhouden / Elementair boekhouden BKB/EB

Ad Bakker

overzicht

Dit boek leidt op voor het examen Basiskennis Boekhouden/Elementair Boekhouden van de Associatie voor praktijkexamens. Het leerboek Basiskennis Boekhouden / Elementair Boekhouden (BKB/EB) biedt alle leer- en oefenstof voor het Associatie-examen BKB/EB. Het boek sluit volledig aan op hun examenprogramma. De opgaven zijn opgenomen in het boek, zodat geen apart werkboek nodig is. De uitwerkingen van de opgaven zijn gratis te downloaden van de website van de Brinkman uitgeverij. Gratis BEX (Beoordelingsexemplaar) mogelijk voor docenten

 97890575231200 /  Brinkman /  2015 /  1ste editie /  238p. /  pb / 

Basiskennis boekhouden / Elementair boekhouden BKB/EB

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Dit boek leidt op voor het examen Basiskennis Boekhouden/Elementair Boekhouden van de Associatie voor praktijkexamens.

Het leerboek Basiskennis Boekhouden / Elementair Boekhouden (BKB/EB) biedt alle leer- en oefenstof voor het Associatie-examen BKB/EB. Het boek sluit volledig aan op hun examenprogramma. De opgaven zijn opgenomen in het boek, zodat geen apart werkboek nodig is. De uitwerkingen van de opgaven zijn gratis te downloaden van de website van de Brinkman uitgeverij.

In het boek BKB/EB worden de volgende onderwerpen besproken: beginbalans, journaal en eindbalans voor een eenmanszaak; journaalposten en het verwerken ervan in de saldibalans van een eenmanszaak; boekhoudkundige modellen; algemene balans, proef-, saldi- en kolommenbalans, grootboekrekeningen, bijboeken, dagboeken, sub-grootboekrekeningen, inkoop- en verkoopboeken, kas- en bankboeken, tussenrekeningen en winst- en verliesrekening; omzet, omzetbelasting, transitorische posten en voorafgaande journaalposten; in- en verkopen van goederen, aanschaf en afschrijving van duurzame productiemiddelen; eigen vermogen, vreemd vermogen, kas- en voorraadverschillen en winstverdeling bij de bv.

Het diploma BKB/EB en het diploma Basiskennis Calculatie geven gezamenlijk recht op het diploma Financial Assistant. Dit overkoepelende diploma is een goede voorbereiding ingeval u gaat beginnen met de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB). Een goed bijpassend boek is de Examentraining BKB/EB, ISBN 978-94-92705-00-6 Het boek bestaat uit twee gedeelten.

Vanuit de examengids van de Associatie is in het eerste deel per eind- en toets item een uitleg met bijbehorende voorbeelden. In deel 2 zijn vijf examentrainingen opgenomen op basis van die eind- en toetstermen van de Associatie voor Examinering. De antwoorden van deze proefexamens kunt op de site van de uitgeverij OBCO downloaden.