Basiskennis Calculatie (BKC)

Ad Bakker

overzicht

Dit boek leidt op voor het examen Basiskennis Calculatie van de Associatie voor praktijkexamens. Het leerboek Basiskennis Calculatie (BKC) biedt alle leer- en oefenstof voor het Associatie-examen BKC. Het boek sluit volledig aan op hun examenprogramma. De opgaven zijn opgenomen in het boek, zodat geen apart werkboek nodig is. De uitwerkingen van de opgaven zijn gratis te downloaden van de website van de Brinkman uitgeverij.Gratis BEX (Beoordelingsexemplaar) voor docenten mogelijk

 97890575231130 /  Brinkman /  2015 /  1ste editie /  172p. /  pb / 

Basiskennis Calculatie (BKC)

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Dit boek leidt op voor het examen Basiskennis Calculatie van de Associatie voor praktijkexamens.

Het leerboek Basiskennis Calculatie (BKC) biedt alle leer- en oefenstof voor het Associatie-examen BKC. Het boek sluit volledig aan op hun examenprogramma. De opgaven zijn opgenomen in het boek, zodat geen apart werkboek nodig is.

De uitwerkingen van de opgaven zijn gratis te downloaden van de website van de Brinkman uitgeverij. In het boek BKC worden alle vormen van berekeningen en calculaties rond de volgende onderwerpen besproken: handel, (in)koop en verkoop en kosten van duurzame productiemiddelen; interestberekeningen, grafieken, kostprijsberekeningen via de opslagmethode en de delingscalculatie; break-even afzet, break-even omzet en berekeningen rond verzekeringen.

Het diploma BKB/EB en het diploma BKC geven gezamenlijk recht op het diploma Financial Assistant. Dit overkoepelende diploma is een goede voorbereiding ingeval u gaat beginnen met de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB).

Een goed bijpassend boek is de Examentraining BKC, ISBN 978-94-92705-01-3 Het boek bestaat uit twee gedeelten. Vanuit de examengids van de Associatie is in het eerste deel per eind- en toets item een uitleg met bijbehorende voorbeelden. In deel 2 zijn vijf examentrainingen opgenomen op basis van die eind- en toetstermen van de Associatie voor Examinering. De antwoorden van deze proefexamens kunt op de site van de uitgeverij OBCO downloaden.