Bezieling werkt : Acht bronnen van groei en ontwikkeling in organisaties

Hans Wopereis

overzicht

We leven in een overgangstijd waarin de hiërarchische manier van organiseren onder druk staat. Meer dan 1,2 miljoen mensen volgen liever hun hart als zzp’er dan zich te voegen in de systemen en cultuur van een organisatie. Tegelijkertijd bezwijken steeds meer medewerkers fysiek en geestelijk onder toenemende werkdruk en een gebrek aan motivatie. Hoe dit te keren?
 9789462762985 /  Management Impact /  2019 /  1ste editie /  220p. /  pb / 

Bezieling werkt : Acht bronnen van groei en ontwikkeling in organisaties

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

We leven in een overgangstijd waarin de hiërarchische manier van organiseren onder druk staat. Meer dan 1,2 miljoen mensen volgen liever hun hart als zzp’er dan zich te voegen in de systemen en cultuur van een organisatie. Tegelijkertijd bezwijken steeds meer medewerkers fysiek en geestelijk onder toenemende werkdruk en een gebrek aan motivatie.

Hoe dit te keren? De enige weg is bezieling. Wanneer mensen elkaar gaan herkennen en vinden in het diepste wat hen drijft, geven ze vanzelf dat ‘extra’. Dat maakt het verschil en brengt samenwerking opnieuw blijvend plezier en vervulling.

Bezieling werkt biedt een inspirerend en praktisch kader van acht universele waarden die je kunt inzetten om bezieling tot beginpunt te maken in je organisatie en de cultuur van je team. Met het aanboren van deze acht bronnen ontwikkelt je organisatie zich tot een betekenisvolle plek, waar ieders leiderschap wordt aangesproken.

"Dit boek beschrijft acht levensgrote thema’s als bezieling, vertrouwen en waarachtigheid op een praktische en laagdrempelige manier. Thema’s die ieder in zichzelf om jaren van reflectie en oefening vragen en – waarschijnlijk daardoor – binnen organisaties onterecht te weinig aandacht krijgen." - Wouter Hart, spreker en auteur van 'Verdraaide organisaties'

Inhoudsopgave

Inleiding 7

Bronnen van:

1. Bezieling 25

2. Vertrouwen 51

3. Kringbewustzijn 75

4. Leiderschap 97

5. Zelfonderzoek 119

6. Verantwoordelijkheid 141

7. Waarachtigheid 163

8. Mededogen 183

Tot besluit: het lege midden 205

Literatuur 213

Over de auteur 215

Aanbevelingen 217