Blockchain is WTF (Waarschijnlijk Toch Fundamenteel)

Gerrie Smits

overzicht

WTF is Blockchain’, dacht Gerrie Smits een paar jaar geleden. Hij had al veel nieuwe technologieën zien passeren, maar geen enkele had hem ooit ’s nachts wakker gehouden. Dit was anders. Blockchain had de eigenschappen om impact te hebben op een fundamenteel niveau: op hoe bedrijven functioneren, op de toegevoegde waarde van middlemen, op basis-concepten als geld, vertrouwen en identiteit, zelfs op de manier waarop we als mensen samenwerken en -leven. Verschijnt in maart 2018
 9789048631438 /  die Keure /  2018 /  1ste editie /  160p. /  pb / 

Blockchain is WTF (Waarschijnlijk Toch Fundamenteel)

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

‘WTF is Blockchain’, dacht Gerrie Smits een paar jaar geleden. Hij had al veel nieuwe technologieën zien passeren, maar geen enkele had hem ooit ’s nachts wakker gehouden. Dit was anders.

Blockchain had de eigenschappen om impact te hebben op een fundamenteel niveau: op hoe bedrijven functioneren, op de toegevoegde waarde van middlemen, op basis-concepten als geld, vertrouwen en identiteit, zelfs op de manier waarop we als mensen samenwerken en -leven. Dit was WTF, Waarschijnlijk Toch Fundamenteel. Vandaar dit boek.

Om op een niet-technische manier uit te leggen wat blockchain nu eigenlijk is. Om aan te geven waar blockchain nu eigenlijk voor gebruikt kan worden. En vooral om handvaten aan te bieden, zodat een brede groep mensen, vanuit hun eigen kennis en ervaring, mee kunnen beginnen denken.

Want het Want het hele blockchain-verhaal is nog maar net uit de wieg gekropen. En ook al heeft het veel potentieel, het is belangrijk dat niet-technische mensen meedenken, meedoen en mee vragen stellen.

En niet blijven hangen bij bitcoin en rijk worden.hele blockchain-verhaal is nog maar net uit de wieg gekropen.

Over de auteur :

Gerrie Smits heeft meer dan 20 jaar ervaring (waarvan 15 in Londen) in industrieën die disrupted zijn door het internet. Nu gebruikt hij die ervaring om bedrijven en organisaties te leren om te gaan met de alsmaar digitaler wordende wereld. Als consultant, spreker en coach variëren zijn klanten van FMCG corporates tot overheid, van kleine mode-start-ups tot grote telco’s. Als Program Director was hij ook een van de medeoprichters van het postgraduaat Digital Business bij Antwerp Management School en KdG Hogeschool. Sinds 2,5 jaar focust hij op de impact van blockchain.