Brand - Id : Inspiratieboek voor creatief denken

Wil Michels - Ineke Huyskens

overzicht

Een prachtig inspiratieboek voor creatief denken en een praktijkboek voor merkdenken. Het boek linkt creatief denken aan branding en is daarmee een eye-opener voor voor managers en marketeers die een SWOT te beperkt vinden.
 9789058714480 /  Thema /  2010 /  2de editie /  190p. /  pb / 

Brand - Id : Inspiratieboek voor creatief denken

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Hoe creëert u een merk dat echt inspireert? Zo'n merk waarvan kopers eigenlijk meer fan dan klant zijn? Dát is de uitdaging die in 'Brand-id' centraal staat...

Die uitdaging begint met een verlangen naar verandering en dat verlangen staat aan de wieg van een creatief proces: openstaan voor nieuwe ideeën, het vanzelfsprekende ter discussie stellen, inspiratie uit uw omgeving halen...

Maar hoe doet u dat nu in de praktijk? Hoe komt u los van die vastgeroeste denkpatronen? Hoe bouwt u dat inspirerende merk en creëert u echte merkbeleving? De antwoorden op deze vragen vindt u in 'Brand-id'. Een prachtig inspiratieboek voor creatief denken én een praktijkboek voor merkdenken, waarin de auteurs u daadwerkelijk aan het werk zetten. Stap voor stap doorloopt u de fasen van het creatieve proces.

Het boek staat vol creatieve technieken om een merk verder te ontwikkelen. Het resultaat is een Creatief merkdocument®: een handvat voor een razendsnelle en verrassende merkverkenning. Deze aanpak maakt 'Brand-id' tot een uniek boek.

Het linkt creatief denken aan branding en is daarmee een eyeopener voor managers en marketeers die een SWOT te beperkt vinden en zeker ook voor creatieven die het systematisch denken omarmen. Natuurlijk is het ook voor docenten die het patroondenken willen doorbreken en voor studenten die zich willen laten verrassen. Kortom: 'Brand-id' is een must voor iedereen die op een professionele manier aan de slag wil met creativiteit.

Inhoudsopgave

Playlist

1. Creatief denken

2. Creativiteit in organisaties

3. Creatieve branding

4. Creatieve sessie

5. Startfase

6. Divergeren

7. Convergeren

8 Concepten beoordelen

Bonus: Fun & Play

Praktijkcase Extra: Creatief Merkdocument