Brondenken : Ordeningsmodel voor verandering in organisatie en mens

Dorien Lathouwers - Frans Waals

overzicht

Veel modellen voor organisatieverandering focussen op één primair aspect of perspectief van de verandering. Al deze zienswijzen bewezen hun waarde, maar Lathouwers en Waals gingen op zoek naar een model waarbij meer(dere) perspectieven verbonden zijn. Dat resulteerde in het vierdimensionale ‘bronmodel’ dat mens- en wereldbeelden ordent en van daaruit veranderingen helpt te duiden en sturen.
 9789023244516 /  Van Gorcum /  2008 /  224p. /  pb / 

Brondenken : Ordeningsmodel voor verandering in organisatie en mens

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Veel modellen voor organisatieverandering focussen op één primair aspect of perspectief van de verandering. Al deze zienswijzen bewezen hun waarde, maar Lathouwers en Waals gingen op zoek naar een model waarbij meer(dere) perspectieven verbonden zijn.

Dat resulteerde in het vierdimensionale ‘bronmodel’ dat mens- en wereldbeelden ordent en van daaruit veranderingen helpt te duiden en sturen

Met dit bronmodel zijn we in staat om beelden van onze werkelijkheid te verbinden in een tijdsdimensie (verleden en toekomst) en zien we in welke massa (inhoud en vorm) het zich openbaart. We beschouwen de ruimte waarin het zich afspeelt (binnen en buiten) en kijken naar positiebepalingen (boven en onder).

De vier genoemde dimensies zijn verbonden in een onderliggend eenheidsprincipe: de bron.