Brugboek Marketing voor facilitaire Dienstverleners

Herman Kok

overzicht

Brugboek Marketing voor facilitaire dienstverleners is geschreven voor studenten aan de Hogere FD-opleiding, facility managers binnen bedrijven en instellingen en managers van commerciƫle aanbieders van facilitaire diensten.

 9789039523551 /  Academic Service /  2005 /  282p. /  pb / 

Brugboek Marketing voor facilitaire Dienstverleners

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Brugboek Marketing voor facilitaire dienstverleners is geschreven voor studenten aan de Hogere FD-opleiding, facility managers binnen bedrijven en instellingen en managers van commerciële aanbieders van facilitaire diensten.

 De grote meerderheid van facilitaire organisaties staat nu voor de uitdaging zich te ontwikkelen van leverancier van producten en diensten voor anonieme afnemers, naar een leverancier van klantspecifieke producten en diensten. Dat betekent vooral een ommezwaai in denken waarbij het aangaan en bouwen van klantrelaties centraal staat.

In Marketing voor facilitaire dienstverleners worden de verschillende facetten van marketing die hierbij komen kijken op een praktische manier uiteen gezet. Na een introductie van facility management en de achtergronden van marketing worden de onderwerpen positiebepaling, conceptbepaling en de besturing van de klantrelatie behandeld. In het eerste gedeelte staan de interne en externe analyse als input voor het te voeren marketingbeleid centraal.

Conceptbepaling gaat in op het bepalen van de product-marktcombinaties en de dienstverleningsformule alsook pricing en personeelsinzet. Bij het onderwerp besturing tot slot wordt uitvoering gegeven aan het tot stand brengen van de klantrelatie. Hierbij is een scheiding aangebracht tussen business to consumer (B2C), business to business (B2B) en branding. Immers, wie gezien wil worden, moet zich onderscheiden.

Herman B. Kok werkt sinds 1996 als zelfstandig organisatieadviseur op het gebied van marketing en strategie. Hij is auteur van drie eerder verschenen marketingboeken en tal van artikelen over marketing en strategie.

Inhoudsopgave

Deel I Introductie

H.1 Introductie facility management

H.2 De achtergronden van marketin

Deel II Positiebepaling

H.3 Intern onderzoek

H.4 Marktonderzoek

H.5 Concurrentieonderzoek

Deel III Conceptbepaling

H.6 Dienstverleningsconcept

H.7 Pricing

H.8 Personee

Deel IV Besturing van de klantrelatie

H.9 Business to business

H.10 Business to consumer

H.11 Branding