Chaotics : Management en marketing in turbulente tijden

Philip Kotler - John Cadlione

overzicht

Chaotics' biedt revolutionair nieuwe marketing- en managementinstrumenten om bedrijven te helpen in deze nieuwe tijden overeind te blijven. Deze instrumenten stellen bedrijven in staat onder meer de omgevingsfactoren te analyseren, scenario’s voor te bereiden, toekomstige kansen en bedreigingen te voorspellen, grote risico’s te vermijden maar toch nieuwe producten te ontwikkelen, flexibiliteit in de balans in te bouwen en een verantwoorde prijsstelling te ontwikkelen.
 9789047002437 /  Pearson /  2009 /  222p. /  pb / 

Chaotics : Management en marketing in turbulente tijden

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Volgens Kotler en Caslione zijn er nieuwe tijden aangebroken, waarin intense turbulentie in de wereldeconomie zich steeds vaker zal voordoen. Het bedrijfsleven moet zich voorbereiden en inspelen op deze turbulentie en chaos.

Sterker nog, het moet een nieuwe mindset creëren om te kunnen overleven en winstgevend te blijven terwijl de omgeving voortdurend en soms heftig verandert.

'Chaotics' biedt revolutionair nieuwe marketing- en managementinstrumenten om bedrijven te helpen in deze nieuwe tijden overeind te blijven.

Deze instrumenten stellen bedrijven in staat onder meer de omgevingsfactoren te analyseren, scenario’s voor te bereiden, toekomstige kansen en bedreigingen te voorspellen, grote risico’s te vermijden maar toch nieuwe producten te ontwikkelen, flexibiliteit in de balans in te bouwen en een verantwoorde prijsstelling te ontwikkelen.

Inhoudsopgave Voorwoord Dankbetuiging

Inleiding 1. De wereld is een nieuwe economische fase ingegaan

2. Verkeerde reacties van directies op turbulentie beginnen nu gevaarlijk te worden

3. Het chaosmanagementmodel

4. Managementsystemen ontwerpen die tegen een stootje kunnen

5. Marketingsystemen ontwerpen die tegen een stootje kunnen

6. Succesvol zijn in een tijdperk van turbulentie