Co-Actief Coachen : Nieuwe vaardigheden voor professioneel en persoonlijk coachen (met downloadable coachingsformulieren)

Laura Whitworth - Henry Kimsey-House - Phil Sandahl

overzicht

Co-actief coachen gaat uit van de kracht van de coachingsrelatie - niet zozeer de kracht van de coach. Vaardigheden als luisteren en intuïtie zijn daarbij essentieel. Om zich volledig te kunnen inleven in de situatie en problemen van de cliënt, moet de coach zichzelf op de achtergrond kunnen plaatsen en zijn eigen (voor)oordelen tijdelijk uitschakelen.
 9789058716224 /  Thema /  2009 /  2de editie /  286p. /  pb / 

Co-Actief Coachen : Nieuwe vaardigheden voor professioneel en persoonlijk coachen (met downloadable coachingsformulieren)

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Co-actief coachen gaat uit van de kracht van de coachingsrelatie – en niet zozeer van de kracht van de coach.

Cliënten formuleren zelf hun waarden en doelen, en vinden zelf het antwoord op hun vraag. Hierdoor is hun commitment aan persoonlijke doelen heel sterk, en is hun kans op succes groot.

Co-actief coachen is een compleet en praktisch handboek voor coaches die zich deze zeer succesvolle vorm van coachen eigen willen maken. Het bespreekt op heldere wijze alle benodigde vaardigheden en bevat een uitgebreide toolkit voor de coach.

Coaching is behalve een internationaal snel groeiend vakgebied ook een communicatiestijl die steeds meer managers, docenten, counselers, ouders en anderen gebruiken.

'Co-actief coachen' is gebaseerd op een specifieke benadering van coachen en de coachingrelatie: co-actief coachen.

'Co-actief coachen' is een compleet en praktisch handboek voor coaches die zich deze zeer succesvolle vorm van coachen eigen willen maken.

Het bespreekt op heldere wijze alle benodigde vaardigheden en bevat een uitgebreide toolkit voor de coach, met talrijke checklists, oefeningen en andere nuttige hulpmiddelen.

Inhoudsopgave

Voorwoord

Inleiding

Deel 1 - De basis van co-actief coachen 1. Het co-actieve coachingmodel 2. De co-actieve coachingrelatie

Deel 2 - Contexten voor co-actief coachen 3. Luisteren 4. Intuïtie 5. Nieuwsgierigheid 6. Actie stimuleren en verdiepen van het leren 7. Zelfmanagement

Deel 3 - Co-actief coachen: principes en praktijk 8. Voldoening 9. Balans 10. Proces 11. Integratie, toepassing en visie De toolkit van de coach

Bijlage A: Co-actief coachen: impact op organisaties

Bijlage B: Het coachen van teams, organisaties of relaties

Bijlage C: Ethiek en de professionele coach

 Woordenlijst