Coachen langs de lijn :Praktische gids voor de succesvolle sportcoach

Herman Van den Broeck

overzicht

Coachen is soms resoluut leiden, zeggen wat er te doen staat, stevig bij de hand nemen. Maar coachen is ook de kunst om de juiste vragen te stellen en de speler(s) zelf het antwoord te laten vinden. Een goede coach zorgt er in elk geval voor dat zijn tussenkomst uitmondt in ietspositiefs: de speler en/of het team groeit.
 9789020975222 /  LannooCampus /  2007 /  206p. /  pb / 

Coachen langs de lijn :Praktische gids voor de succesvolle sportcoach

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Elin, judoka in hart en ziel, moet de tatami op tegen haar 'zwarte beest'. Ze wil echter dolgraag die overwinning en de punten op weg naar haar zwarte gordel. Ze is duidelijk onder de indruk.

De handbalploeg staat bij de rust met 12-6 achter, niets draait. En iedereen dacht dat het een makkie ging worden tegen de voorlaatste.

Iedere coach herkent dit soort situaties. Maar wat doe je ermee? Hoe reageer je?

Coachen is soms resoluut leiden, zeggen wat er te doen staat, stevig bij de hand nemen. Maar coachen is ook de kunst om de juiste vragen te stellen en de speler(s) zelf het antwoord te laten vinden.

Een goede coach zorgt er in elk geval voor dat zijn tussenkomst uitmondt in ietspositiefs: de speler en/of het team groeit. En daar is het jou toch ook om te doen?

Coachen is voor jou een passie. Uiteraard omdat je gek bent op je sport, maar vooral ook omdat sporters of een team begeleiden een enorme voldoening geeft.