Coachen naar eigenheid

Cobi Brouwer

overzicht

Veel kwaliteit en levensvreugde gaat verloren omdat veel mensen pas ruimte geven aan hun talent als dit tot materieel gewin leidt. De vraag “wie ben ik echt, wat is mijn bijzonderheid en hoe geef ik die vorm?” durven de meeste mensen zich niet te stellen. POD
 9789024417322 /  2007 /  148p. /  pb / 

Coachen naar eigenheid

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Veel kwaliteit en levensvreugde gaat verloren omdat veel mensen pas ruimte geven aan hun talent als dit tot materieel gewin leidt. De vraag “wie ben ik echt, wat is mijn bijzonderheid en hoe geef ik die vorm?” durven de meeste mensen zich niet te stellen.

'Coachen naar eigenheid' brengt iemand zodanig bij zichzelf, dat deze het eigen talent herkent en tot bloei kan brengen. Talent is aanwezig in ieder mens en is niet te kopiëren van een ander. Om het te ontdekken en vorm te geven, is het nodig dat iemand zichzelf kent.

Nabijheid tot uzelf is de essentie. Eigenheid vinden vraagt van veel mensen een focusomslag van 180 graden. Van een onrustige zapgeest die bezig is met de mogelijkheden in de buitenwereld, naar een gefocust bewustzijn gericht op de eigen innerlijke mentale, fysieke en gevoelsprocessen.

Bewustmaken en herstellen van deze drie ingangen voor veranderen is het werk van een coach. Als lichaamsbewustzijn in balans is, ontstaat een gezonde ruimte waarin talent wordt herkend en tot bloei kan komen. Voor het tot bloei brengen ervan is iemand zelf verantwoordelijk.

Dit boek beschrijft:

- de focusomslag van de waarneming van 180 graden;

 - de ontwikkeling van individuele identiteit.

Het boek geeft een coach de methoden bij de drie ingangen van veranderen:

- coachen naar lichaamsbewustzijn;

- energieën leren openen;

- imprints veranderen.

Kaders uit de oosterse psychologie, de andragologie en NLP onderbouwen dit boek. Naast informatie geeft het veel voorbeelden en toepassingsmogelijkheden.

Dit boek is geschreven voor coaches, supervisoren, trainers en human resource managers die werken aan het tot bloei brengen van eigenheid en talent van mensen. Het is ook bruikbaar voor startende coaches, opleiders en studenten die zichzelf met de uitdagende mogelijkheden die dit boek biedt verder willen ontwikkelen.