Coaching voor iedereen

Vandamme Rudy

overzicht

Coaching is voor iedereen en kan door iedereen worden aangeleerd. Vroeger werd de term gebruikt in sport en management. Nu hoor je het begrip coaching steeds vaker omelke vorm van kwaliteitsvol communiceren aan te duiden.
 9789020201505 /  Ankh-Hermes /  2006 /  4de editie /  96p. /  pb / 

Coaching voor iedereen

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Coaching is voor iedereen en kan door iedereen aangeleerd worden.

Vroeger werd de term gebruikt in sport en management. Nu horen we het begrip coaching steeds vaker om elke vorm van kwaliteitsvol communiceren aan te duiden.

'Coaching voor iedereen' geeft een overzicht van methoden om in welk gesprek dan ook meer coachend te werk te gaan. Bij elke methode vindt u alledaagse situaties als voorbeeld. U zult ook toepassingen vinden voor leidinggevenden, hulpverleners, loopbaanbegeleiders en zelfs verkopers.

Verder wordt er aandacht geschonken aan inspiratie. Coaching heeft namelijk alles te maken met een attitude om andere mensen te wille begrijpen en hen te helpen om te gaan met datgene waarmee ze bezig zijn.

Coaching vindt niet plaats in een probleemgericht of therapeutisch kader, wel in een context waarin men er van uitgaat dat iedereen voortdurend aan het leren is en zichzelf ontwikkelt. De coach helpt de ander om te leren, zichzelf beter te leren kennen en zijn vermogen tot zelfsturing te versterken.

Rudy Vandamme (1958) is psychologg, filosoof, antropoloog en NLP-trainer. Hij organiseert opleidingen in coaching zn geeft voordrachten over de visie op coaching.