Illusies : Over bevrijding uit de doolhof van destructieve emoties

Bosch Ingeborg

overzicht

Heftige emoties en nare gedachten kunnen ons leven beheersen als we niet weten waar ze vandaan komen, wat we ermee aan moeten en hoe we ons ervan kunnen bevrijden. Louter overleven en vermijden, angsten en conflicten zijn het gevolg. Dat is onnodig, omdat veel van deze gevoelens en gedachten berusten op illusies, die we hebben ontwikkeld om pijnlijke gevoelens nit onze kindertijd te verdringen.
 9789045029825 /  Atlas Contact /  2015 /  1ste editie /  336p. /  pb / 

Illusies : Over bevrijding uit de doolhof van destructieve emoties

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

'Niemand geeft echt om mij.'

'Als het even kan, mijd ik elke confrontatie.'

'Ik doe alles om maar aardig gevonden te worden. ' 'Uiteindelijk doe ik het toch nooit goed. '

'Soms wil ik de boel gewoon kort en klein slaan. '

Heftige emoties en nare gedachten kunnen ons leven beheersen als we niet weten waar ze vandaan komen, wat we ermee aan moeten en hoe we ons ervan kunnen bevrijden.

Louter overleven en vermijden, angsten en conflicten zijn het gevolg. Dat is onnodig, omdat veel van deze gevoelens en gedachten berusten op illusies, die we hebben ontwikkeld om pijnlijke gevoelens nit onze kindertijd te verdringen.

Hoe nuttig deze onbewuste overlevingsstrategieën ook kunnen zijn voor een kind, voor de volwassene werken ze voornamelijk destructief. In het vervolg op De herontdekking van het ware zelf schetst Ingeborg Bosch treffend en herkenbaar hoe illusies ons leven moeilijker en pijnlijker maken dan nodig is.

Aan de hand van duidelijke voorbeelden legt Bosch uit hoe we dit illusoire lijden een halt toe kunnen roepen. Ze geeft ons de sleutel om te ontsnappen uit de doolhof van soms overweldigende en vaak onbegrepen gevoelens en gedachten. en brengt ons een stap dichter bij emotionele harmonie.

Over de auteur :

Drs. Ingeborg Bosch (1960) ontwikkelde de uiterst succesvolle therapie Past Reality Integration® (PRI). PRI reikt een alternatieve levensstrategie aan, die ons helpt de wereld opener en met meer plezier tegemoet te treden. Behalve Illusies en De herontdekking van het ware zelf verscheen van Bosch De onschuldige gevangene, over opvoeden en overleven.