Het nieuwe opstellen : Intuîtief systemisch coachen

Hylke Bonnema

overzicht

NUR 808 - Leidinggeven, coachen
Beschrijving
Een nuchter en helder boek over opstellingen, van de Nederlandse expert in familieopstellingen.

Hoe help je cliënten vanuit een blokkade naar beweging? In plaats van over de blokkade te praten en deze te analyseren, helpen opstellingen de cliënt om te (door)voelen. De opsteller wijst de weg naar binnen, naar het weten dat alles er al is en daarop durven te vertrouwen. We dragen immers alle antwoorden al in onszelf. Maar soms is de weg ernaartoe geblokkeerd. Misschien voelt de cliënt diep vanbinnen een signaal, maar durft hij het niet te geloven, te bespreken, erop te vertrouwen. De opsteller hoeft niet te 'fixen', die hoeft slechts 'aan het licht te brengen'.
Bij opstellingen gaat het om het aankijken van de blokkade en de (innerlijke) beweging die daardoor ontstaat. Dat doe je niet met je hoofd, maar door te voelen. Het nieuwe opstellen is intuïtiever, lichaamsgerichter dan het klassieke opstellen; het is een ceremoniële begeleiding.
 9789024404117 /  Boom /  2018 /  1ste editie /  176p. /  pb / 

Het nieuwe opstellen : Intuîtief systemisch coachen

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

NUR 808 - Leidinggeven, coachen Beschrijving Een nuchter en helder boek over opstellingen, van de Nederlandse expert in familieopstellingen. Hoe help je cliënten vanuit een blokkade naar beweging? In plaats van over de blokkade te praten en deze te analyseren, helpen opstellingen de cliënt om te (door)voelen. De opsteller wijst de weg naar binnen, naar het weten dat alles er al is en daarop durven te vertrouwen. We dragen immers alle antwoorden al in onszelf. Maar soms is de weg ernaartoe geblokkeerd. Misschien voelt de cliënt diep vanbinnen een signaal, maar durft hij het niet te geloven, te bespreken, erop te vertrouwen. De opsteller hoeft niet te 'fixen', die hoeft slechts 'aan het licht te brengen'. Bij opstellingen gaat het om het aankijken van de blokkade en de (innerlijke) beweging die daardoor ontstaat. Dat doe je niet met je hoofd, maar door te voelen. Het nieuwe opstellen is intuïtiever, lichaamsgerichter dan het klassieke opstellen; het is een ceremoniële begeleiding.