Antifragiel : Dingen die baat hebben bij wanorde

Nassim Nicholas Taleb

overzicht

Antifragiel leert ons hoe we moeten handelen en leven in een wereld vol chaos, hoe we moeten omgaan met wat we niet begrijpen. Antifragiliteit is meer dan veerkracht of bestand zijn tegen Zwarte Zwanen. Wie antifragiel is, is dol op chaos en wordt er beter van, zoals het veelkoppige monster Hydra uit de Griekse mythologie: elke keer als een van zijn koppen werd afgehakt, groeiden er twee voor terug.
 9789057122828 /  Nieuwezijds /  2013 /  1ste editie /  352p. /  pb / 

Antifragiel : Dingen die baat hebben bij wanorde

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Antifragiel leert ons hoe we moeten handelen en leven in een wereld vol chaos, hoe we moeten omgaan met wat we niet begrijpen. Antifragiliteit is meer dan veerkracht of bestand zijn tegen Zwarte Zwanen.

Wie antifragiel is, is dol op chaos en wordt er beter van, zoals het veelkoppige monster Hydra uit de Griekse mythologie: elke keer als een van zijn koppen werd afgehakt, groeiden er twee voor terug.

Antifragiliteit schuilt in alles wat met de tijd verandert: evolutie, ideeën, politieke systemen, cultureel of economisch succes, recepten, geruchten, onlusten, opkomende steden, rechtssystemen, bacteriële weerstand, de menselijke soort...

Antifagiel is erudiet, geestig en leerzaam: hoe overleef je in een wereld die zich niet laat voorspellen?

De Zwarte Zwaan is door NRC Handelsblad uitgeroepen tot een van de 25 wetenschappelijke boeken van na de Tweede Wereldoorlog die je gelezen moet hebben.

Nassim Nicholas Taleb... '.

.. heeft het moderne denken veranderd' - The Times

'... veranderde mijn kijk op hoe de wereld werkt' - Daniel Kahneman

Over de auteur :

Nassim Nicholas Taleb is literator, belegger en hoogleraar aan het Polytechnic Institute van New York University. Hij wijdt zijn leven aan de studie van toeval, waarschijnlijkheid, denkfouten en kennisfilosofie.