Design denken & Doen : Nieuwe mindset, vaardigheden en tools voor het ontwerpen van de toekomst

Patrick van der Pijl - Erik Prins

overzicht

Oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken, klantbehoeften en zorgbehoeften hebben een steeds kortere levensduur. De technologische mogelijkheden veranderen voortdurend, vaak op een onvoorspelbare en onvoorziene manier. Als je succesvol wilt zijn in de wereld van vandaag zul je de wereld van morgen moeten ontwerpen. Denk als een ontwerper. Ontwerpers hebben altijd al met onzekerheid te maken gehad en weten daar juist hun voordeel mee te doen. Je hebt de juiste mindset, tools en vaardigheden nodig om onzekerheid te omarmen.
 9789462762718 /  Management Impact /  2018 /  1ste editie /  244p. /  pb / 

Design denken & Doen : Nieuwe mindset, vaardigheden en tools voor het ontwerpen van de toekomst

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken, klantbehoeften en zorgbehoeften hebben een steeds kortere levensduur. De technologische mogelijkheden veranderen voortdurend, vaak op een onvoorspelbare en onvoorziene manier.

Design Denken & Doen helpt je * te denken en te handelen als een designer * onzekerheid om te zetten in kansen en oplossingen * innovaties te ontwerpen vanuit een menselijk perspectief * samen met je team tot snellere en betere inzichten te komen Het boek bevat 8 hoofdstukken,48 casestudies, 19 tools , 21 downloads, 7 vaardigheden, 30 designers, 36 insidertips en 150 visuals!

"Design Denken & Doen" is een bewerking van "Ontwerp Betere Business" (2016)

Als je succesvol wilt zijn in de wereld van vandaag zul je de wereld van morgen moeten ontwerpen. Denk als een ontwerper. Ontwerpers hebben altijd al met onzekerheid te maken gehad en weten daar juist hun voordeel mee te doen. Je hebt de juiste mindset, tools en vaardigheden nodig om onzekerheid te omarmen.

In 'Design Denken & Doen' vind je tools, zoals het 5 Bold Steps Vision® Canvas, het Context Canvas en het Waardepropositie Canvas, die nodig zijn om innovaties vanuit een menselijk perspectief te ontwerpen. Het leert je de vaardigheden die teams tot snelle en betere inzichten brengen.

'Design Denken & Doen' zorgt voor een frisse mindset die je helpt gebruikers echt te begrijpen en innovatieve oplossingen te bedenken. De talloze praktijkvoorbeelden laten je zien hoe anderen dit in praktijk hebben gebracht. Waar wacht je nog op? Breng je team bij elkaar, ontwikkel de mindset van een ontwerper en begin met het ontwerpen van een betere wereld. In samenwerking met Justin Lokitz en Lisa Kay Solomon design door Maarten van Lieshout en Erik van der Pluijm.

Design Denken & Doen is een spin-off van Ontwerp Betere Business. Waar Ontwerp Betere Business zich richt op business developers en ondernemers, is Design Denken & Doen geschreven voor ontwerpers van werkende, toekomstbestendige oplossingen voor vraagstukken in onder andere zorg en welzijn, hospitality en het openbaar bestuur.

Het is ook bij uitstek geschikt voor studenten van diverse opleidingen in het hoger onderwijs.

Inhoudsopgave

HOE GEBRUIK JE DIT BOEK?

SCRIPTS

TEAM CHARTER CANVAS

5 BOLD STEPS VISION® CANVAS

COVERSTORY VISION® CANVAS

DESIGNCRITERIA  CANVAS

STORYTELLING CANVAS

CUSTOMER JOURNEY CANVAS

WAARDEPROPOSITIE CANVAS

CONTEXT CANVAS®

BUSINESSMODEL CANVAS

CREATIEVE MATRIX

BUSINESSMODEL CANVAS

IDEEVORMING IDEEËNMUUR

INNOVATIEMATRIX CANVAS

SCHETSEN

PAPIEREN PROTOTYPES MAKEN

RISKANTSTE AANNAME CANVAS

EXPERIMENT CANVAS

ITERATIELOGBOEK CANVAS

LEGENDA TOOLPICTOGRAMMEN

AAN DE SLAG!

Over de auteurs : 

Patrick van der Pijl is CEO van Business Models Inc., een internationaal adviesbureau voor strategie en businessmodel innovatie. Business Models Inc. helpt organisaties met het ontwikkelen van een nieuwe strategie door het analyseren en innoveren van hun business model. Hij is de producer van de bestseller 'Business Model Generation', die geschreven is door Alex Osterwalder.

Patrick van der Pijl verzorgt workshops en trainingen over dit onderwerp voor o.a. Fujitsu (Japan), Mars (Thailand), KPN, Intel (Ierland), Schott AG (Duitsland), UnicreditBank (Oostenrijk) en FAGOR (Spanje). Eerder was Patrick partner bij innovatiebureau ULURU en consultant voor Andersen, Deloitte en PwC.