Het einde van de veranderingsmythe : Het dilemma tussen noodzakelijke verandering en veranderingsmoeheid

Peter Scott-Morgan - Erik Hoving - Henk Smit - Arnoud van der Slot

overzicht

Uit onderzoek is gebleken dat de Fortune 500 ondernemingen het dubbele van hun winsten spenderen aan veranderingsprocessen. En toch nemen deze ondernemingen hiermee genoegen. Een ander onderzoek leidde tot de conclusie dat zeven van de tien reorganisaties mislukken. Is verandermanagement wel het juiste antwoord op een steeds complexere omgeving?
 9789043004411 /  Pearson /  2001 /  1ste editie /  236p. /  hc / 

Het einde van de veranderingsmythe : Het dilemma tussen noodzakelijke verandering en veranderingsmoeheid

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Uit onderzoek is gebleken dat de Fortune 500 ondernemingen het dubbele van hun winsten spenderen aan veranderingsprocessen. En toch nemen deze ondernemingen hiermee genoegen.

Een ander onderzoek leidde tot de conclusie dat zeven van de tien reorganisaties mislukken. Is verandermanagement wel het juiste antwoord op een steeds complexere omgeving? Nee, beweren de auteurs: het wordt tijd dat ondernemingen zich niet richten op verandering maar op het maximaliseren van een proces van stabiliteit waarin ruimte is voor innovatie.

De auteurs verdelen de organisaties in vier categorieën van veranderingsintensiteit. Alle vier hebben een verschillende structuur nodig om onrust te voorkomen en goed te presteren. 'Het einde van de veranderingsmythe' is een boek vol suggesties om tot stabiele organisaties te komen, waarbinnen verandering als minder ontwrichtend wordt ervaren.

De lezer leert hoe hij het innovatieniveau en de innovatiefrequentie in zijn organisatie kan inschatten en de structuren kan kiezen die op een bepaald moment het meest geschikt zijn. De auteurs laten zien hoe een onderneming een soepele transitie kan maken van de ene stabiliteitsstructuur naar de andere wanneer en indien daaraan behoefte ontstaat.