Mindmappen : Vergroot je creativiteit, verbeter je geheugen, verander je leven

Tony Buzan - Barry Buzan

overzicht

Mindmappen is een steeds vaker gebruikt instrument om onder andere je geheugen te verbeteren, creatiever na te denken en je werk beter te organiseren.


Tony Buzan, de geestelijke vader van de mindmap legt in dit boek uit wat mindmappen is, hoe het werkt en hoe je het in je voordeel kunt gebruiken. Het boek geeft informatie over de werking van de hersenen en hoe je deze kennis kunt gebruiken om beter te leren denken en je hersenen ten volle kunt benutten.

 9789043023153 /  Pearson /  2011 /  2de editie /  250p. /  pb / 

Mindmappen : Vergroot je creativiteit, verbeter je geheugen, verander je leven

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Wilt u uw creativiteit, concentratie, communicatieve vaardigheden, leervermogen en algemene intelligentie tot grote hoogte brengen? MINDMAPPEN laat u kennismaken met een unieke methode waarmee u al deze doelen en nog veel meer kunt bereiken!

Mindmaps maken het gemakkelijker om: dingen te onthouden; op briljante ideen te komen; een presentatie of rapport te plannen; mensen te overtuigen; te onderhandelen; plannen te maken voor persoonlijke doelstellingen; controle over uw leven te krijgen.

De mindmap is een baanbrekende techniek die al door meer dan tweehonderdvijftig miljoen mensen over de hele wereld wordt gebruikt. In dit boek staan alle belangrijke principes en toepassingsmogelijkheden overzichtelijk op een rij.

Het boek staat vol voorbeelden, tips en oefeningen; u kunt meteen aan de slag!

Tony Buzan staat bekend als de uitvinder van de 'mindmap' en als deskundige op het gebied van leer- en denkvaardigheden; de tweede auteur, zijn broer Barry, is hoogleraar op economisch gebied.

Het boek is een zoveelste versie van het origineel uit de jaren zeventig van de twintigste eeuw. Als hulpmiddel heeft 'mindmapping' sindsdien niet aan belang ingeboet; integendeel, het is zo ingeburgerd geraakt dat velen niet meer weten dat ze er gebruik van maken.

Eenvoudig gezegd gaat het om het 'in kaart brengen' van wat je hebt gehoord, gelezen of op andere wijze al weet en wat er naar aanleiding daarvan in je opkomt; of om het ordenen van wat je (misschien) van plan bent - het zichtbaar maken van een besluitvormingsproces.

Hierbij dient men eerst de vrijheid te nemen om (zoals bij 'brainstormen') de wildste associaties en grillige ingevingen toe te laten; pas in tweede instantie wordt er gekeken naar logische samenhangen of praktische realiseerbaarheid.

'Mindmappen' is een manier om informatie beter te onthouden, maar ook om het denken creatiever te laten zijn. Er worden niet alleen maar woorden genoteerd maar het gedachtegoed wordt met lijntjes, pijlen en plaatjes in beeld gebracht. De effectiviteit van deze techniek staat al decennia vast. Met afbeeldingen in kleur en zwart-wit. Drs. P.O. Kampschuur