Crisismoordenboek

Gilbert De Swert

overzicht

Als Stieg Larsson nog leefde, zou na Millennium zijn nieuwe trilogie ongetwijfeld Milliardium heten. Als Jef Geeraerts nog een thriller schrijft, zal hij zonder twijfel het geheime financiƫle netwerk willen blootleggen in De zaak Foertis. Als de VRT nog een succesvolle zondagavondserie laat maken, dan komt na Flikken zeker Geflikten.
 9789064455841 /  EPO /  2010 /  1ste editie /  447p. /  pb / 

Crisismoordenboek

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Als Stieg Larsson nog leefde, zou na Millennium zijn nieuwe trilogie ongetwijfeld Milliardium heten. Als Jef Geeraerts nog een thriller schrijft, zal hij zonder twijfel het geheime financiële netwerk willen blootleggen in De zaak Foertis. Als de VRT nog een succesvolle zondagavondserie laat maken, dan komt na Flikken zeker Geflikten.

Het begon dan ook allemaal als in een misdaadroman: de dader versnijdt en verscheurt alle belastend materiaal, verpakt het in vele pakjes en verstopt die op heel uiteenlopende plaatsen. De financiële sector heeft jarenlang hetzelfde gedaan met zijn kredieten en beleggingsfondsen.

CrisisMoordenboek biedt u korte en lange uittreksels uit het onderzoek naar de daaropvolgende financiële en economische crisis.

Deel 1 is een encyclopedie van de crisis in 75 nieuwe woorden, van Armerika en Bubbelaars over Fortwas en Lippensdienst tot Zapitalisme en Zerobloei.

Deel 2 laat u nu al 9 toekomstige crisismomenten meebeleven – voor als u er niet meer bij kunt zijn.

Deel 3 is een woordenlijst van de crisis, van AAA tot Zut, verrijkt met pedagogische en sarcastische toelichtingen.

Over de auteur : Gilbert De Swert is een woordenaar. Met een strafblad. Eerder werd hij al veroordeeld wegen betrapt op "50 grijze leugens. Over vergrijzing en langer werken"(2004)