Cybersecurity & Veilig Programmeren : MBO

Gabriel Sanchez Cano

overzicht

Bij het ontwerpen van applicaties worden beveiligingsaspecten onderschat en weinig meegenomen. In de kwalificatiedossiers zit alleen een kleine basis aan security-onderwerpen. De wereld wordt echter steeds 'digitaler' en de beveiliging hiervan wordt meer en meer belangrijk. Gratis BEX (Beoordelingsexemplaar) mogelijk voor docenten

 97890575238160 /  Brinkman /  2018 /  2de editie /  228p. /  pb / 

Cybersecurity & Veilig Programmeren :  MBO

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Bij het ontwerpen van applicaties worden beveiligingsaspecten onderschat en weinig meegenomen. In de kwalificatiedossiers zit alleen een kleine basis aan security-onderwerpen. De wereld wordt echter steeds 'digitaler' en de beveiliging hiervan wordt meer en meer belangrijk.

Om op de arbeidsmarkt snel in te kunnen spelen op specifieke beveiligingsonderwerpen of om beter voorbereid naar (specifieke) opleidingen in het hbo door te stromen is het volgen van Veilig programmeren een pré.

Dit keuzedeel gaat in op de beveiligingsaspecten van het ontwikkelen van applicaties. In dit keuzedeel doet de beginnend beroepsbeoefenaar specialistische kennis en vaardigheden op om tijdens het ontwikkelen van applicaties voldoende maatregelen te treffen op het gebied van beveiliging.

Daarnaast komen specialistische kennis en vaardigheden aan bod rondom het specificeren, ontwerpen en ontwikkelen van veilige applicaties, het onderhouden van applicaties ten behoeve van de veiligheid en het testen van veiligheid van applicaties.

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Netwerkarchitectuur en security

2. Internetarchitectuur

3. Cryptografie

4. Software-architectuur

5. Pentest-omgeving inrichten

6. Pentesten

7. Secure Software Lifecycle

Register