De Broedfactor : Betrokkenheid aanwakkeren in organisaties en samenleving

Peter Camp

overzicht

Veel mensen willen hun verlangens en frustraties over hun organisatie en omgeving delen met anderen en omzetten in werkbare oplossingen. Ze vormen - bewust of onbewust - een broedplaats; een (virtuele) plek waar nieuwe, creatieve ideeƫn ontstaan over werk en samenleving.
 9789047002772 /  Business Contact /  2009 /  223p. /  pb / 

De Broedfactor : Betrokkenheid aanwakkeren in organisaties en samenleving

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Veel mensen willen hun verlangens en frustraties over hun organisatie en omgeving delen met anderen en omzetten in werkbare oplossingen. Ze vormen - bewust of onbewust - een broedplaats; een (virtuele) plek waar nieuwe, creatieve ideeën ontstaan over werk en samenleving.

Dat loopt van 'communities of practice' en denktanks tot straatfeesten, buurtcomités en internetgroepen.

Maar managers en bestuurders drukken deze initiatieven vaak de kop in; door hun behoeften aan planning en controle weten ze er niet goed mee om te gaan.

Peter Camp laat in dit boek met stellingen, inspiratiebronnen, praktijkvoorbeelden en interviews zien hoe u broedprocessen kunt faciliteren en consolideren. Ook toont hij aan waarom dat belangrijk is, voor elke organisatie.

'De broedfactor' biedt een constructieve kijk op broedplaatsen en broedprocessen in onze organisaties en samenleving. Het is een praktisch onderbouwd, informatief én inspirerend boek voor ondernemende mensen die een verschil willen maken.