De comanager : de heldhaftige kunst van het volgen en leiden van je eigen baas

Rolf Mulder

overzicht

De auteur neemt de lezer mee in een visie waarin de verhouding tussen manager en medewerker wordt bekeken als een leveranciers-afnemersrelatie waarin tegelijkertijd ook de gezags- en machtsrelatie tussen manager en medewerker behouden blijft. Het is de kunst deze machts- en gezagsdimensie te leren minimaliseren en de afnemers- en leveranciersdimensie te versterken. Wie dit lukt, functioneert als ‘comanager’.
 9789026517945 /  Harcourt /  2006 /  130p. /  pb / 

De comanager : de heldhaftige kunst van het volgen en leiden van je eigen baas

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Moderne managers hebben het over coachen, faciliteren en ondersteunen. Je krijgt echt de indruk dat zij willen werken voor hun medewerkers. Maar doen zij dat ook altijd?

Wanneer zij tekort schieten, hoe zorg jij als medewerker ervoor dat je manager die beloften tóch waarmaakt? Dat hij je steunt en de middelen biedt om optimaal te blijven functioneren? Over deze vragen gaat dit boek.

Rolf Mulder neemt de lezer mee in een visie waarin de verhouding tussen manager en medewerker wordt bekeken als een leveranciers-afnemersrelatie. De vraag wie werkt er voor wie? wordt beantwoord met: we werken als interne leveranciers/afnemers van diensten en informatie met elkaar samen in partnerships.

Het boeiende van deze invalshoek is dat de medewerker wordt gezien als de afnemer van de leidinggevende diensten van de manager. Tegelijkertijd blijft de gezags- en machtsrelatie tussen manager en medewerker bestaan.

Deze twee dimensies, de machts- en gezagsdimensie en de afnemers- en leveranciersdimensie, vormen belangrijke elementen in de heroïsche kunst van het volgen en leiden van je manager.

De rode draad in deze kunst is het leren minimaliseren van de machts- en gezagsdimensie en het versterken van de afnemers- en leveranciersdimensie. Wie dat lukt, functioneert als comanager. Moderne organisaties vragen om comanagers!