De maanden april en mei zijn we afwezig en kunnen er geen bestellingen uitgeleverd worden.

De diefstal van de eeuw : Hoe we onze privacy verloren én kunnen heroveren

Jan Walraven

overzicht

In De diefstal van de eeuw duikt Jan Walraven diep in de wereld van tracking cookies en seksistische algoritmes. Hij komt boven met een ontluisterend en tegelijk hoopgevend relaas. Want onze privacy staat misschien met een half been in het graf, ze is nog niet helemaal dood en begraven. Verschijnt in september 2018
 9789461318466 /  Van Halewyck /  2018 /  1ste editie /  224p. /  pb / 

De diefstal van de eeuw : Hoe we onze privacy verloren én kunnen heroveren

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Weet je het al? Je wordt gevolgd. Je wordt geanalyseerd. Verhandeld. En gebruikt.

De persoonlijke data die bedrijven als Google en Facebook op grote schaal over ons doen en laten verzamelen, wordt ingezet om te beïnvloeden wat we doen, wat we kopen en zelfs op w ie we stemmen.

Maar Google en Facebook zijn nog maar het topje van de ijsberg.

Innovatieve huizen en smart cities bieden ongelofelijke mogelijkheden, maar ze gaan ten koste van onze privacy en onze keuzevrijheid.

Hoe hebben we dit laten gebeuren? En kunnen we er nog iets aan doen?

In" De diefstal van de eeuw" duikt Jan Walraven diep in de wereld van tracking cookies en seksistische algoritmes. Hij komt boven met een ontluisterend en tegelijk hoopgevend relaas. Want onze privacy staat misschien met een half been in het graf, ze is nog niet helemaal dood en begraven.

"Jan Walraven trekt een streep in het zand en leert u hoe u zich kunt verdedigen tegen deze tersluikse diefstal van uw ziel.' — Karl Van den Broeck over De diefstal van de eeuw