De geheimen van efficiency : meer doen in minder tijd

Bruno Savoyat

overzicht

Meer efficiency door een betere organisatie en het beter gebruik van informatietechnologie. Bruno Savoyat geeft concrete handreikingen voor een betere organisatie.
 9789066655201 /  SWP /  2004 /  1ste editie /  320p. /  pb / 

De geheimen van efficiency : meer doen in minder tijd

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Hebt u te veel te doen of te weinig tijd om te doen wat u zou moeten doen? Hebt u de indruk dat de veranderingen elkaar in zo’n hoog tempo opvolgen, dat u ze niet meer kunt bijhouden? Maken nieuwe technologieën u het leven moeilijk? Lijkt uw bedrijf meer van u te vragen dan u redelijkerwijs kunt geven?

Wanneer u ja antwoordt op één van deze vragen, weet dan dat u niet de enige bent! Uit onderzoek is gebleken dat we harder werken dan ooit. Steeds meer vrouwen hebben een baan buitenshuis. Steeds meer paren hebben beiden een volledige baan en daardoor minder tijd voor hun gezins- en privé-leven... en nog minder tijd om het er eens van te nemen!

Natuurlijk vormt de snelheid waarmee men moet reageren de voedingsbodem voor het grootste deel van onze stress. Bedrijven, leidinggevenden, consultants en hoogleraren lijken het er over eens te zijn dat de kritische succesfactoren in de hedendaagse economie worden gevormd door het tijdsbestek waarbinnen zaken worden afgehandeld; door de tijd die nodig is om tegemoet te komen aan de behoeften van klanten; en om nieuwe diensten en producten met hoge toegevoegde waarde op de markt te brengen.

Voor een betere stresscontrole moeten we om te beginnen beter grip krijgen op onze benaderingswijze van het werk. We kunnen onze efficiency verbeteren door gebruik te maken van de nieuwe technologieën. We kunnen nauwer samenwerken met onze collega’s. Succes is weggelegd voor degenen die zich ervoor inzetten het beste uit deze technieken te halen.

De auteur Bruno Savoyat, bedrijfsleider en afgestudeerd in de psychologie, heeft erkenning verworven als specialist op het gebied van efficiënt tijdbeheer. Als verantwoordelijke van het Institute of Business Technology (IBT) voor Frankrijk, Zwitserland en de Franstalige gebieden, heeft hij talrijke PEP’s (Persoonlijk Efficiency Programma) georganiseerd voor bedrijven van elke omvang. Deze ervaring in combinatie met zijn kennis van NLP, onderwijs (hij was lange tijd psychologiedocent) en coaching (hij geeft les aan het Institut de Coaching International en maakt deel uit van het bestuur van de Fédération Francophone de Coaching) maken hem tot een veelgevraagde consultant en coach van bestuurders.

Met dit boek in de hand kan iedere kleine ondernemer op basis daarvan zelf tot een marketing-strategie komen die uitgaat van zijn krachten in plaats van zijn zwaktes. Meer efficiency door een betere organisatie en het beter gebruik van informatietechnologie.

runo Savoyat geeft concrete handreikingen voor een betere organisatie. Hij maakt duidelijk hoe technologische middelen (e-mail, internet, extranet, groupware …) kunnen worden aangewend om efficiënter te werken. Hij laat zien hoe het werk prettiger kan gemaakt worden.