De HR-ballon : 10 populaire praktijken doorgeprikt

Patrick Vermeren

overzicht

Bijgeloof en nonsens op de werkvloer. Patrick Vermeren is erin geslaagd op een enthousiaste en overtuigende manier aan te tonen dat nogal wat HR-managers schaamteloos rondlopen in de kleren van de keizer. Populaire theorieen zoals die van Maslow, Meyers-Briggs, Berne en Hermann en veel gebruikte methodes zoals de Transactionele Analyse, het Neurolinguistisch Programmeren (NLPà en het werken met typologien worden resoluut naar de prullenmand verwezen. UITVERKOCHT
 9789038211800 /  Academia Press /  2009 /  3de editie /  206p. /  pb / 

De HR-ballon : 10 populaire praktijken doorgeprikt

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Bijgeloof en nonsens op de werkvloer. Patrick Vermeren is erin geslaagd op een enthousiaste en overtuigende manier aan te tonen dat nogal wat HR-managers schaamteloos rondlopen in de kleren van de keizer.

Populaire theorieen zoals die van Maslow, Meyers-Briggs, Berne en Hermann en veel gebruikte methodes zoals de Transactionele Analyse, het Neurolinguistisch Programmeren (NLPà en het werken met typologien worden resoluut naar de prullenmand verwezen.

De economie draait op volle toeren en onze welvaart is nog noot zo groot geweest. In de handel, de industrie en de dienstverlening zijn we druk met het werven, selecteren, beoordelen en begeleiden van werknemers. Kortom : HRM staat volop in de belangstelling.

Wat al geruimte tijd bekend is in de wereld van de wetenschappelijke psychologie, wordt voor een breed publiek toegankelijk gemaakt. Dit boek daagt jonge academici uit tot vervolgonderzoek en onderscheidt zich van de vele andere managementboeken door een frisse en kritische benadering. (François Dumoulin - Docent psychologie Hogeschool).

De academische wereld hield reeds een pleidooi voor 'Back to Basics' (Filip Lievens) en een evidence-based HR-praktijk. Patrick Vermeren deelt deze bekommernis als HR-professional zn analyseert en evalueert in de HR-ballon een aantal frequent gebruikte HR-tools op hun wetenschappelijke onderbouw en assumpties. Unsafe HR? Het oordeel is aan de lezer. (Filip De Fruyt - UGent)