De HR scorecard : het meten van strategie, mensen en prestaties

Brian Becker - Mark Huselid - Dave Ulrich

overzicht

Op basis van de succesvolle Balanced Scorecard hebben de auteurs een nieuwe methodiek ontwikkeld, de HR-Scorecard. Daarmee kan human resources ingepast worden in de algemene strategie van bedrijven en kan men human resources managen als een onderdeel van het bedrijfskapitaal.POD
 9789025415044 /  Business Contact /  2007 /  6de editie /  235p. /  pb / 

De HR scorecard : het meten van strategie, mensen en prestaties

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Human Resources Management wordt steeds belangrijker voor de strategie van bedrijven. Prestaties van mensen hebben steeds meer invloed op de bedrijfsstrategie.

Die prestaties moeten dan wel gemeten kunnen worden. Op basis van de succesvolle Balanced Scorecard hebben de auteurs van dit boek een nieuwe methodiek ontwikkeld, de HR-scorecard.

Daarmee kan human resources management ingepast worden in de algemene strategie van bedrijven en kan men human resources managen als een onderdeel van het bedrijfskapitaal. Bovendien wordt het mogelijk om met de HR-scorecard een koppeling te maken tussen menselijke prestatiemeting enerzijds en meetfactoren zoals omzet- en winstcijfers anderzijds.

Aan de hand van een onderzoek bij 3000 bedrijven hebben de auteurs een model ontwikkeld dat bestaat uit 7 stappen. Zij beschrijven uitgebreid de verschillende stappen met een praktische toelichting hoe deze kunnen worden geïmplementeerd in de bedrijfsvoering.

 'De HR-scorecard' is daarmee een boek dat een model neerlegt voor prestatiemeting in relatie tot strategie. Dit zal vele managers behulpzaam zijn in hun zoektocht naar betere instrumenten voor human-resources-management.

Inhoudsopgave

Voorwoord door David Norton

Inleiding en dankbetuiging

1. Personeelszaken als strategische partner: Het meetprobleem

2. De strategische invloed van personeelsbeleid aantonen en meten

3. De constructie van een HR-scorecard

4. Kosten batenanalyse voor HR-activiteiten

5. De principes van goed meten

6. De afstemming van het personeelsbeleid meten

7. Competenties voor personeelsfunctionarissen

8. Leidraad voor de implementatie van de HR-scorecard

Appendix: onderzoek en resultaten Noten Register

Over de auteurs