Over strategisch denken : een masterclass over Herodotos, sun Tzu, Van Clauewitz, Machiavelli en andere grote strategen

John Lewis Gaddis

overzicht

John Lewis Gaddis wordt gezien als de meest vooraanstaande historicus van de Koude Oorlog en doceert over militaire- en politieke strategie aan Yale. Elk jaar wordt een selecte groep veelbelovende studenten en diplomaten toegelaten tot zijn colleges. Gaddis beoordeelt in deze masterclass over strategisch denken - grand strategy - de theorieƫn van onder andere Herodotus, Sun Tzu, Machiavelli, Von Clausewitz, Lincoln en Roosevelt.
 9789048843954 /  Hollands Diep /  2018 /  1ste editie /  383p. /  hc / 

Over strategisch denken : een masterclass over Herodotos, sun Tzu, Van Clauewitz, Machiavelli en andere grote strategen

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

John Lewis Gaddis wordt gezien als de meest vooraanstaande historicus van de Koude Oorlog en doceert over militaire- en politieke strategie aan Yale. Elk jaar wordt een selecte groep veelbelovende studenten en diplomaten toegelaten tot zijn colleges.

Gaddis beoordeelt in deze masterclass over strategisch denken - grand strategy - de theorieën van onder andere Herodotus, Sun Tzu, Machiavelli, Von Clausewitz, Lincoln en Roosevelt.

Van de Perzische invasie van Griekenland en de Slag bij Thermopylae tot de val van Berlijn en het einde van de Tweede Wereldoorlog neemt Gaddis de grote strategen onder de loep en zoekt hij een antwoord op de vraag wat ze van elkaar hebben geleerd.