De kracht van gedachten : Groeien in je werk door belemmerende overtuigingen aan te pakken

Martijn Frijters

overzicht

Onze gedachten zijn krachtig. Ze hebben grote invloed op ons werkplezier en op onze effectiviteit. Er zijn momenten waarop we die kracht ten volle benutten. Dat leidt bijvoorbeeld tot een prettige samenwerking met anderen. Maar er zijn ook momenten waarop onze gedachten tegen ons werken en ervoor zorgen dat we boos reageren, confrontaties uit de weg gaan, ongezond hard werken of minder besluitvaardig zijn. Veel mensen geloven dat zij hier zelf weinig invloed op hebben.

Met het boek 'De kracht van gedachten' bewijst Martijn Frijters het tegendeel. Op een heldere en aansprekende manier beschrijft hij hoe u de regie over uw gedachten kunt nemen, en zo uw gevoel en gedrag kunt sturen. De basis hiervoor ligt in de huidige kennis over onze hersenen. Hij laat zien hoe u aan de hand van zes concrete stappen kunt toewerken naar gedachten die u sterker maken. De vele voorbeelden, tips en oefeningen helpen u om de vraagstukken die in uw eigen praktijk spelen direct te lijf te gaan. Daarmee is dit boek de ideale toolkit voor iedereen die wil groeien in zijn werk.

- Benut uw eigen kracht en talent om te groeien in uw werk
- Gebaseerd op beproefde methodes
- Inclusief vijf breinregels voor persoonlijke ontwikkeling
- Met vele voorbeelden en oefeningen
Inhoudsopgave
Voorwoord
Inleiding

1. Een hangslot in je hoofd
-Je overtuigingen en ervaringen kleuren je beleving
-Hoe je gevangen kunt zitten in je eigen gedachten
-Niet de situatie maakt je ongelukkig, maar je gedachten over die situatie -Waardoor zijn mensen geneigd om belemmerend te denken?
-Acht belemmerende overtuigingen
-De uitgangspunten voor persoonlijke ontwikkeling

2. Vijf breinregels
-Je leert razendsnel als je moet overleven
-Overleven in moderne tijden: je innerlijke gaspedaal
-Je leert in veertig dagen om te doen wat je belangrijk vindt
-Je hersenen zijn als een spier
-Waarom lijkt veranderen soms toch zo lastig
-Breinregels voor persoonlijke ontwikkeling

3. Maak een sleutel
-Eerste methode: daag je gedachten rechtstreeks uit
-Door uitdagen ga je anders denken
-Kiezen maakt het verschil
-Nieuwe gedachten ontwikkelen
-Tweede methode: daag je gedachten uit via je eigen kracht en waarden
-De hardnekkigheid van gedachten

4. Kies voor versnellen
-Het vliegwiel van je persoonlijke ontwikkeling
-Het effect van je mindset
-Versnel je ontwikkeling met de groeimindset
-Van hand rem naar vliegwiel
-Succesvolle mensen

5. Geluk(t)
-Pak je belemmerende overtuigingen De kracht van gedachten
-De kracht van gedachten

Dankwoord
Over de auteur
Literatuur
 9789462960770 /  AnderZ /  2017 /  1ste editie /  136p. /  pb / 

De kracht van gedachten : Groeien in je werk door belemmerende overtuigingen aan te pakken

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Onze gedachten zijn krachtig. Ze hebben grote invloed op ons werkplezier en op onze effectiviteit. Er zijn momenten waarop we die kracht ten volle benutten. Dat leidt bijvoorbeeld tot een prettige samenwerking met anderen. Maar er zijn ook momenten waarop onze gedachten tegen ons werken en ervoor zorgen dat we boos reageren, confrontaties uit de weg gaan, ongezond hard werken of minder besluitvaardig zijn. Veel mensen geloven dat zij hier zelf weinig invloed op hebben. Met het boek 'De kracht van gedachten' bewijst Martijn Frijters het tegendeel. Op een heldere en aansprekende manier beschrijft hij hoe u de regie over uw gedachten kunt nemen, en zo uw gevoel en gedrag kunt sturen. De basis hiervoor ligt in de huidige kennis over onze hersenen. Hij laat zien hoe u aan de hand van zes concrete stappen kunt toewerken naar gedachten die u sterker maken. De vele voorbeelden, tips en oefeningen helpen u om de vraagstukken die in uw eigen praktijk spelen direct te lijf te gaan. Daarmee is dit boek de ideale toolkit voor iedereen die wil groeien in zijn werk. - Benut uw eigen kracht en talent om te groeien in uw werk - Gebaseerd op beproefde methodes - Inclusief vijf breinregels voor persoonlijke ontwikkeling - Met vele voorbeelden en oefeningen Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1. Een hangslot in je hoofd -Je overtuigingen en ervaringen kleuren je beleving -Hoe je gevangen kunt zitten in je eigen gedachten -Niet de situatie maakt je ongelukkig, maar je gedachten over die situatie -Waardoor zijn mensen geneigd om belemmerend te denken? -Acht belemmerende overtuigingen -De uitgangspunten voor persoonlijke ontwikkeling 2. Vijf breinregels -Je leert razendsnel als je moet overleven -Overleven in moderne tijden: je innerlijke gaspedaal -Je leert in veertig dagen om te doen wat je belangrijk vindt -Je hersenen zijn als een spier -Waarom lijkt veranderen soms toch zo lastig -Breinregels voor persoonlijke ontwikkeling 3. Maak een sleutel -Eerste methode: daag je gedachten rechtstreeks uit -Door uitdagen ga je anders denken -Kiezen maakt het verschil -Nieuwe gedachten ontwikkelen -Tweede methode: daag je gedachten uit via je eigen kracht en waarden -De hardnekkigheid van gedachten 4. Kies voor versnellen -Het vliegwiel van je persoonlijke ontwikkeling -Het effect van je mindset -Versnel je ontwikkeling met de groeimindset -Van hand rem naar vliegwiel -Succesvolle mensen 5. Geluk(t) -Pak je belemmerende overtuigingen De kracht van gedachten -De kracht van gedachten Dankwoord Over de auteur Literatuur