De kracht van oplossingen : Handwijzer voor oplossingsgerichte gesprekstherapie

Peter de Jong - Insoo Kim Berg

overzicht

Vertaling van de klassieker "Interviewing for Solutions". De oplossingsgerichte gesprekstherapie gaat ervan uit dat cliënten competent zijn , en helpt hen de veranderingen die zij wensen te visualiseren. Vertrekpunt is altijd datgene dat cliënten doen en dat al blijkt te werken.
 9789026517457 /  Pearson Assessment /  2007 /  2de editie /  317p. /  pb / 

De kracht van oplossingen : Handwijzer voor oplossingsgerichte gesprekstherapie

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

De kracht van oplossingen kan met recht een klassieker genoemd worden. Sinds de verschijning van de Engelstalige versie in 1998 heeft het boek zijn weg al naar vele mensen gevonden.

De oplossingsgerichte gesprekstherapie laat een spannende en unieke benadering voor de gezondheidszorg zien. Deze gaat ervan uit dat clienten competent zijn; en helpt hen de veranderingen die zij wensen te visualiseren. Vertrekpunt is altijd datgene dat clienten doen en dat al blijkt te werken.

De kracht van oplossingen introduceert deze nieuwe benadering en richt zich op de gesprekstechnieken die eraan ten grondslag liggen. Het boek biedt aan de hand van gespreksprotocollen een stap-voor-stapbeschrijving hoe er, samen met de client, aan een oplossing kan worden gewerkt.

In deze herziene uitgave is een nieuw hoofdstuk toegevoegd dat specifiek betrekking heeft op hoe om te gaan met clienten die niet vrijwillig komen, maar door anderen worden gestuurd, zoals onder meer het geval is bij kinderen en gedwongen hulpverlening.

Het boek is uitermate geschikt voor de opleidingen tot psycholoog, psychiater, maatschappelijk werker, sociaal psychiatrische verpleegkundige, huisarts en fysiotherapeut. Het boek is vertaald door drs. Herman de Hoogh en drs. Femke o'Brien