De kracht van Scrum : Een inspirerend verhaal over het bouwen van duurzame relaties en betere producten

Rini van Solingen - Eelco Rustenburg

overzicht

SCRUM is een op Lean gebaseerde projectmanagementmethode voor het snel en effectief ontwikkelen van software. Scrum hanteert een stap-voor-stap aanpak en stelt waardeverhoging, teamverantwoordelijkheid en klantbetrokkenheid centraal. Scrum wordt al veel gebruikt in de IT, maar is ook daarbuiten uitstekend toepasbaar en wint de laatste jaren dan ook enorm aan populariteit.
 9789043020473 /  Pearson /  2010 /  1ste editie /  144p. /  hc / 

De kracht van Scrum : Een inspirerend verhaal over het bouwen van duurzame relaties en betere producten

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Dit bijzondere managementboek in de stijl van een roman is in twee à drie uur te lezen.

Het vertelt het verhaal van Mart Versteeg, CTO bij een software-bedrijf, die worstelt met een hopeloos vertraagd softwareproject voor een Amerikaanse klant.

Met behulp van Pekka, een Finse Scrum-coach, gooit hij het roer om, waarbij hij een aantal van de veelvoorkomende problemen in zijn organisatie structureel oplost.

Rini van Solingen is adviseur en ciach op het gebied van Agile/Scrum projectmanagement en softwarentwikkeling. Daarnaast leidt hij het onderzoek en onderwijs over gedistribueerde softwareontwikkeling aan de TU Delft. Eelco Rustenburg leidt de Agile consultancy- en trainingsdivisie bij Xebia, een van de pionierende partijen achter de opkomst van Scrum in België en Nederland.