De kracht van wit

Fons Van Dyck

overzicht

'De kracht van wit' is een zeer actuele en unieke kijk op de veranderingen in onze kleine en grote wereld van vandaag. De lezer ontdekt o.a. waarom kamerplanten helemaal terug in zijn, waarom familieseries op televisie miljoenen kijkers boeien, waarom we ondanks de crisis meer uitgeven aan duurdere biovoeding en aan goede doelen, waarom Barack Obama de president van de nieuwe wereld is, en waarom er nog altijd banken zijn die winst maken.
 9789077432334 /  LannooCampus /  2009 /  1ste editie /  272p. /  pb / 

De kracht van wit

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

De wereld beleeft de diepste financiële en economische crisis in meer dan tachtig jaar. De oorzaken zijn stilaan bekend. De contouren tekenen zich langzaam af, maar naar de duur blijft het gissen.

De crisis heeft vele gezichten, maar wat is de impact van deze crisis op ons leven van elke dag ? Verandert deze crisis onze manier van leven, samenleven, werken, consumeren ? Of worden we net resistenter tegen bedreigingen van buitenaf ?

'De kracht van wit' maakt duidelijk dat de crisis vooral een afrekening is met een tijdperk van excessen, overdaad en overmoed. De crisis is een catharsis, een moment van zuiverheid en zuivering. Het is ook een moment om de greep, de controle op ons leven sterker aan te halen.

Het boek is gebaseerd op uitgebreid consumentenonderzoek en kadert de belangrijkste lokale en internationale tendensen en evoluties die zich vandaag voordoen. Van onze eigen kleine wereld tot de globale wereld. Maar ook de veranderingen binnen de muren van ondernemingen en organisaties en hun merken komen aan bod.

Met unieke praktijkgetuigenissen van o.a. Rabobank, Hema, Oxfam en Trappisten van Westmalle. Een kompas voor ons allemaal in verwarrende tijden.