De managementmythe : Managementconsulting, heden, verleden en onzin

Matthew Stewart

overzicht

De managementcultus met veel humor aan de kaak gesteld. In 'De managementmythe' gaat Matthew Stewart in op de geschiedenis van de bedrijfskunde en ontrafelt hij genadeloos de eigentijdse theorieën over efficiëntie, zelfverwezenlijking en strategie.


Hij ontzenuwt zogenaamde managementfilosofieën van allerlei managementgoeroes en licht de hele bedrijfstak op zeer geestige en kritische wijze door.

 9789029080699 /  Meukenhoff /  2009 /  397p. /  pb / 

De managementmythe : Managementconsulting, heden, verleden en onzin

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Matthew Stewart leek, met een doctoraal filosofie op zak en zonder een greintje interesse in het zakenleven, niet de juiste kandidaat voor een carrière als managementconsultant. Maar toen hij uit nieuwsgierigheid solliciteerde op een baan als consultant werd hij tot zijn stomme verbazing aangenomen.

Al snel na zijn afstuderen leerde hij door de wol geverfde managers hoe ze hun bedrijf moesten leiden.

Stewart leefde in hotelkamers en werd dik van de zakendinertjes tot hij besloot zijn genadeloos doordringende blik te richten op de managementbedrijfstak zelf.

Matthew Stewart is voormalig managementconsultant.

Hij behaalde een Ph.D. in filosofie aan de universiteit van Oxford. Hij woont in Santa Barbara, californie. Hij is de auteur van het veelgeprezen "De ketter en de hoveling : Spinoza en Leibniz en het lot van God in de moderne wereld".