De manager als coach : Coaching als managementstijl

Willem Verhoeven

overzicht

Dit boek is geschreven voor de manager of consultant die bezig is het transitieproces naar een horizontale organisatie en een coachende managementstijl vorm te geven. Komen uitgebreid aan bod: richting geven door visie, ontwikkelen van commitment, opstellen van contracten en het voeren van resultaatgesprekken. Een item als coaching en democratie wordt door de auteur behandeld vanuit een filosofische benadering.
 9789024405435 /  Nelissen /  2004 /  7de editie /  207p. /  pb / 

De manager als coach : Coaching als managementstijl

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Coaching is de managementstijl van horizontale organisatie. Evenwaardigheid, zelfsturing en commitment zijn daarbij centrale begrippen.

De manager-coach is gericht op de ontwikkeling van zelfsturende teams en individuen.

Coaching is het type leiderschap dat kernachtig te omschrijven is als 'sturen zonder de baas te spelen'.

In zijn eerdere boek 'Managen zonder hiërarchie' duidde Willem Verhoeven een groot aantal ontwikkelingen in organisaties als het opkomen van een veranderend denken over de inrichting en besturing van organisaties. Hij vatte die ontwikkelingen samen in de term 'horizontaal organiseren'.

Coaching is de managementstijl die daarbij hoort. In 'De manager als coach' worden diverse aspecten behandeld die met de transitie naar een coachende managementstijl te maken hebben.

Enerzijds geeft Verhoeven praktische tips over onderwerpen als richtinggeven door visie, het ontwikelen van commitment, het opstellen van contracten en het voeren van resultaatgesprekken, anderzijds schuwt hij ook meer filosofische benaderingen niet met bijvoorbeeld een onderwerp als coaching en democratie.

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Naar horizontale organisatie

2. Zelfsturing

3. Sturen zonder de baas te spelen

4. Contextmanagement

5. Resultaatverantwoordelijkheid en contractmanagement

6. Ondersteuning en voorbeeldgedrag

7. Beoordeling en terugkoppeling

8. Beloning

9. Het vormgeven van transities

10. Coaching en democratie

Literatuur