De noodzakelijke revolutie : Hoe organisaties en individuen een duurzame wereld creëren

Peter Senge - Bryan Smith - Nina Kruschwitz

overzicht

Grijpen, gebruiken en weer weggooien: dat was lang de mentaliteit in de geïndustrialiseerde wereld. Intussen zien we onze natuurlijke hulpbronnen uitgeput raken en het klimaat veranderen. Urgente kwesties die een unieke kans op verandering bieden. Gelukkig gaan innovatieve ondernemingen en ngo's voorop in de strijd om blijvende verandering tot stand te brengen. De samenwerking tussen het Wereld Natuur Fonds en Coca-Cola, de groene producten van Nike, allemaal voorbeelden die laten zien dat een radicale verandering mogelijk is in de manier waarop we handel bedrijven.
 9789052616711 /  Academic Service /  2009 /  400p. /  hc / 

De noodzakelijke revolutie : Hoe organisaties en individuen een duurzame wereld creëren

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Peter Senge en zijn coauteurs tonen in dit boek aan hoe we deze omslag kunnen bewerkstelligen. De noodzakelijke revolutie biedt specifieke strategieën en actiepunten waarmee u de denk- en handelwijze van uw organisatie kunt veranderen. Laat u inspireren door de organisaties en individuen die grensoverschrijdend samenwerken en nieuwe wegen inslaan.

Dit is de vertaling van 'The Necessary Revolution'. Er is een revolutie op komst. Wereldwijd gooien bedrijven als DuPont, Coca-Cola en Nike het roer om. Ze beperken zich niet langer tot het alledaagse zakendoen maar wagen zich aan innovatieve strategieën die een blijvende verandering teweeg moeten brengen. Waarom? Omdat ze zich realiseren dat niet alleen de toekomst van onze bedrijven maar ook die van onze planeet op het spel staat.

De noodzakelijke revolutie markeert het begin van een nieuw tijdperk. We moeten af van de wegwerpmaatschappij die onze natuurlijke hulpbronnen langzaam maar zeker uitput. Om dat te bereiken is het van belang dat organisaties en individuen wereldwijd hun grenzen verleggen en de handen ineen slaan. In dit baanbrekende boek laten Peter Senge en zijn coauteurs zien hoe werkelijk iedereen zijn eigen bijdrage kan leveren aan deze grote ommekeer.

U krijgt specifieke strategieën en actiepunten aangereikt waarmee u uw eigen denk- en handelwijze en die van uw organisatie kunt veranderen. De noodzakelijke revolutie is daarmee een onmisbaar boek voor iedereen die effectief om wil gaan met de grootste uitdaging van onze tijd.