De officemanager als coach

Pauline Schreuder - Marijke Lingsma

overzicht

Dit is een boek voor officemanagers, directiesecretaressen en managementassistenten die willen groeien naar een managementtaak in hun functie. De auteurs geven theorieƫn en tips om medewerkers te coachen en ze te leren omgaan met conflicten.
 9789024416509 /  Nelissen /  2004 /  1ste editie /  168p. /  pb / 

De officemanager als coach

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Bent u ook die officemanager die geen duidelijke plek heeft in de organisatie en als haarlemmerolie voor allerlei zaken wordt ingezet? Bent u die directiesecretaresse die leiding geeft aan een directiesecretariaat en wil je de secretaresses gaan coachen op hun competenties? Bent u dat hoofd secretariaat dat vaak moet bemiddelen bij conflicten tussen secretaresses?

Bent u ook die duizendpoot? En weet u ook dat als het nekkie (u dus) niet draait, het hoofd (directie, MT) niet kan bewegen? Dan is dit een boek voor u.

Dit boek is bestemd voor officemanagers, directiesecretaresses, hoofden secretariaten en managers die leiding geven aan servicegerichte afdelingen, of voor hen die een dergelijke functie ambiëren of ervoor in opleiding zijn.

Het boek bestaat uit twee delen.

Deel 1 gaat over de rol van de officemanager in de organisatie. De drie succesfactoren voor een excellente officemanager komen aan bod: 1. Ken uzelf: kwaliteiten en competenties 2. Kies in stijl: wanneer managen, wanneer coachen 3. Denk systeemgericht: interactie en patronen

In het tweede gedeelte van dit boek beschrijven de auteurs een coachingtraject en reiken zij theorieën en tips aan om de medewerkers te coachen en ze te leren om te gaan met conflicten.

In het boek staan oefeningen beschreven die op de werkplek gebruikt kunnen worden en waardoor u direct met de aangereikte tips aan de slag kunt. Door het hele boek zijn praktijkvoorbeelden uitgewerkt.