De ontwikkelcirkel : Handboek ontwikkelingsgericht coachen voor teams

Rudy Vandamme

overzicht

De ontwikkelcirkel is een regelmatig terugkerend kringgesprek waarin de teamidentiteit opgebouwd wordt. Het team wordt gesitueerd in het leven van alle individuen én in de ontwikkeling van het geheel waartoe het behoort. Door deze situering wordt samenwerken weer samen leven. Uitverkocht

Vervangen door HB ontwikkelingsgericht coachen
 9789490384050 /  OntwikkelingsInstituut /  2013 /  1ste editie /  215p. /  pb / 

De ontwikkelcirkel : Handboek ontwikkelingsgericht coachen voor teams

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Wanneer een leidinggevende of externe coach ervoor kiest om een team ontwikkelingsgericht te coachen, stellen we de methodiek van de ontwikkelcirkel voor.

De ontwikkelcirkel is een regelmatig terugkerend kringgesprek waarin de teamidentiteit opgebouwd wordt. Het team wordt gesitueerd in het leven van alle individuen én in de ontwikkeling van het geheel waartoe het behoort. Door deze situering wordt samenwerken weer samen leven.

De ontwikkelcirkel is een methodiek die zich als een ritueel ontvouwt. Een nieuwe manier van samenzijn en samenwerken vindt zijn houvast in een stevig gefaseerd kringgesprek.

Het handboek bestaat uit 2 delen.

Deel 1 bevat een gefundeerde visie op teams en legt uit wat 'gesitueerde ontwikkeling' is.

Deel 2 gaat over de praktijk.

De stappen van de ontwikkelcirkel worden op detailniveau uitgelegd. Een raamwerk wordt voorzien voor zowel leidinggevenden als externe coaches, zodat de lezer er onmiddellijk mee kan werken.

Voor consultants, coaches, opleiders, HR-medewerkers, teamleiders en maatschappij vernieuwers.

Over de auteur :

Rudy Vandamme (1958), psycholoog, filosoof, antropoloog en NLP trainer. Hij is de pionier van het Ontwikkelingsgericht Coachen. Hij schreef reeds meerdere handboeken. De aanpak van een Vandamme boek is gekend: een gefundeerde visie wordt vertaald in een handige methode. Dit handboek is samen met De Vork (2009) de basis voor Ontwikkelingsgericht Coachen.