De organisatie en de oudere werknemer

Peter Ester - Ruud Muffels - Joop Schippers

overzicht

Dit boek geeft ondersteuning bij de vragen die zich voordoen bij de veroudering van het personeelsbestand. Het laat zien hoe verschillende werkgevers reageren op de veroudering. Een aantal mogelijke strategieƫn wordt gegeven met de voor-en nadelen ervan.
 9789062833627 /  Coutinho /  2003 /  1ste editie /  184p. /  pb / 

De organisatie en de oudere werknemer

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Met het ouder worden van de bevolking vergrijst ook het personeel binnen de organisaties. Het wordt steeds lastiger goede, jonge arbeidskrachten te vinden. Desondanks investeren werkgevers nauwelijks in 50-plussers.

Hoe moeten organisaties met die vergrijzing omgaan? De organisatie en de oudere werknemer geeft ondersteuning bij de vragen die zich voordoen bij de veroudering van het personeelsbestand.

Het laat zien hoe verschillende werkgevers reageren op de veroudering. Het bevat geen pasklare antwoorden maar bespreekt wel mogelijke strategieën en de voor- en nadelen daarvan.

Tevens gaan de auteurs in op thema's als beeldvorming, leeftijdsdiscriminatie, arbeidsoriëntaties en het (Europese) beleid ten aanzien van oudere werknemers.

Over de auteur(s)

De samenstellers zijn allen als hoogleraar werkzaam in het wetenschappelijk onderwijs en verbonden aan de Organisatie voor Strategisch Arbeidsmarktonderzoek. Zij schreven eerder onder andere Flexibilisering, organisatie en employability (Coutinho, 2001).