De plug&play organisatie : Winnen in een digitale wereld

Maurits Kreijveld

overzicht

Organisaties staan voor de grote uitdaging hoe ze moeten inspelen op de golf van digitalisering en veranderende marktomstandigheden die steeds sneller op hen afkomt. Succesvolle organisaties van nu weten zich slim te verbinden met andere om zo razendsnel te innoveren en nieuwe markten te betreden. Denk maar aan Facebook, Google, Tesla, Uber en Airbnb. Hoe kan uw organisatie leren van deze successen en deze toepassen?

Het geheim van een toekomstbestendige bedrijfsstrategie zit in het digitale aanpassingsvermogen: plug&play zijn, flexibel kunnen aanhaken bij de kennis en competenties van anderen, anderen toelaten om voort te bouwen op uw werk en slim gebruikmaken van de kennis van gebruikers.

Wacht niet tot Google en start-ups als Uber uw business overnemen of opeten! 'De plug&play-organisatie' laat in vier heldere stappen zien hoe u uw organisatie klaarmaakt voor de digitale toekomst. Zo wordt u een winnaar in de digitale wereld van platformen, cocreatie en de deeleconomie.
Inhoudsopgave
Introductie
De digitale disruptie: naar een nieuwe maniervan zakendoen

Deel A: Succesfactoren
De vier bouwstenen van plug&play-organisaties
1. Smart
De onbegrensde mogelijkheden van digitaal
2. Samen
Ecosystemen en de kracht van samenwerken
3. Sociaal
Wijzer door gebruikers en klanten
4. Platform
Het krachtige digitale organisatiemodel

Deel B: Zelf aan de slag
In vier stappen naar een plug&play-organisatie
5. Opstarten
Bouw plug&play-blokjes: de API’s
6. Opschalen
Surf op het netwerkeffect
7. Regisseren
Kies de juiste strategie van samenwerken
8. Evolueren
Sturen en bijsturen, uitbreiden en afstoten

Over de auteur
 9789462760851 /  Vakmedianet /  2016 /  1ste editie /  168p. /  pb / 

De plug&play organisatie : Winnen in een digitale wereld

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Organisaties staan voor de grote uitdaging hoe ze moeten inspelen op de golf van digitalisering en veranderende marktomstandigheden die steeds sneller op hen afkomt. Succesvolle organisaties van nu weten zich slim te verbinden met andere om zo razendsnel te innoveren en nieuwe markten te betreden. Denk maar aan Facebook, Google, Tesla, Uber en Airbnb. Hoe kan uw organisatie leren van deze successen en deze toepassen? Het geheim van een toekomstbestendige bedrijfsstrategie zit in het digitale aanpassingsvermogen: plug&play zijn, flexibel kunnen aanhaken bij de kennis en competenties van anderen, anderen toelaten om voort te bouwen op uw werk en slim gebruikmaken van de kennis van gebruikers. Wacht niet tot Google en start-ups als Uber uw business overnemen of opeten! 'De plug&play-organisatie' laat in vier heldere stappen zien hoe u uw organisatie klaarmaakt voor de digitale toekomst. Zo wordt u een winnaar in de digitale wereld van platformen, cocreatie en de deeleconomie. Inhoudsopgave Introductie De digitale disruptie: naar een nieuwe maniervan zakendoen Deel A: Succesfactoren De vier bouwstenen van plug&play-organisaties 1. Smart De onbegrensde mogelijkheden van digitaal 2. Samen Ecosystemen en de kracht van samenwerken 3. Sociaal Wijzer door gebruikers en klanten 4. Platform Het krachtige digitale organisatiemodel Deel B: Zelf aan de slag In vier stappen naar een plug&play-organisatie 5. Opstarten Bouw plug&play-blokjes: de API’s 6. Opschalen Surf op het netwerkeffect 7. Regisseren Kies de juiste strategie van samenwerken 8. Evolueren Sturen en bijsturen, uitbreiden en afstoten Over de auteur