De rampenfantast : De mythe dat altijd alles fout gaat

Bert van Dijk - Anne-Lies Hustings

overzicht

De rampenfantast' leert je dat veel vastgeroeste angsten gebaseerd zijn op oude, versleten herinneringen aan gebeurtenissen uit het verleden en hoe je die achter je laat. Het leert je ook wat te doen in situaties waarin angst je belemmert. Dat maakt, 'De rampenfantast' een uitstekende hulp bij het te lijf gaan van angstfantasieën.
 9789058714343 /  Thema /  2010 /  96p. /  pb / 

De rampenfantast : De mythe dat altijd alles fout gaat

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Bent u bang dat u er bij de eerste de beste reorganisatie uitvliegt en nooit meer een nadere baan zult vinden?

Angsten kunnen je het leven behoorlijk zuur maken. Vliegangst, hoogtevrees, bang zijn voor spinnen of muizen, angst dat je kinderen iets overkomt en bang zijn voor ziekte en financiële problemen staan hoog in de angsten top-10.

Het vervelende van deze meest voorkomende angsten is dat ze allemaal te maken hebben met de meest alledaagse huis-, tuin- en keukenzaken in onze levens. Deze dagelijkse confrontatie maakt de impact van een angst op een mensenleven zo enorm groot.

Stel je de opluchting eens voor van een leven zonder deze angsten.. Dat is precies waar dit boek je bij helpt: het overwinnen van irreële angsten.

De clou is beseffen dat de angst zelf wel reëel is, maar het object van angst absoluut niet. Want we hebben het hier natuurlijk niet over echte rampen als een aardbeving of een vreselijke epidemie.

Dat betekent dus dat we bang zijn voor iets 'vreselijks' wat eigenlijk een fantasie is, iets wat alleen in je hoofd bestaat.