De schoonheid van coachen : over vitaliserende coaching

Adriaan Hoogendijk

overzicht

Dit handboek bevat een schat van theorieƫn, modellen, vragen en opdrachten voor coaches die de vitaliteit in de ander, dus ook in organisaties, naar boven willen brengen. Dat kan niet zonder zingeving en bezieling; deze aspecten staan dan ook centraal. Speciale aandacht wordt voorts besteed aan het breed toepasbare model van de elementenvierhoek en aan de transactionele analyse.
 9789025424480 /  Business Contact /  6de editie /  320p. /  pb / 

De schoonheid van coachen : over vitaliserende coaching

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Een mens is in zijn levensloop en werk voortdurend in verandering. Coaching voldoet aan de gestaag groeiende behoefte om constructief mee te denken over verandering die ook verbetering is.

Om de vitaliteit van mens en organisatie te bevorderen, is coaching met een zekere diepgang en met oog voor grondhoudingen en ontwikkelingsprocessen vaak noodzakelijk.

Dit boek over coaching bevat een schat aan theorieën, modellen, vragen en opdrachten voor coaches die de vitaliteit in de ander, dus ook in organisaties, naar boven willen brengen. Dat kan niet zonder zingeving en bezieling; deze aspecten staan dan ook centraal.

Speciale aandacht wordt voorts geschonken aan het breed toepasbare model van de elementvierhoek en aan de transactionele analyse. Daarnaast wordt een keur van andere zinvolle kaders en methodieken voor coaches besproken, als vitaliserende outplacement en het organiseren van loopbaanzelfsturing en vitaliteit in organisaties. Ook wordt ingegaan op vitaliserend leiderschap, vitaliteitvoorwaarden in organisaties en kwaliteitscriteria voor executive coaching

Inhoudsopgave

1. Contexten van coaching

2. Wat is coaching?

3. Zingeving, vitaliteit en ontwikkeling

4. Het koersonderzoek.

5. De elementenvierhoek als coachingsinstrument

6. Aanvullende invalshoeken voor coaching

7. Beroep en branche van de loopbaancoach

8. Over outplacement

9. Loopbaanzelfsturing in organisaties

10. De executive en zijn coach