De service economie - Elektronische dienstverlening als strategisch wapen voor organisaties uit de oude economie

Kees Groeneveld - Johan Hoogerbrug

overzicht

Meer dan driekwart van de werkende bevolking is werkzaam in de dienstverlening. De arbeidsproductiviteit van de agrarische en de productiesector is in het verleden enorm opgevoerd, maar de dienstverlening is wat dat betreft blijven steken in het stenen tijdperk. Enorme verbetering van de productiviteit van dienstverlening is de grootste management uitdaging voor de 21e eeuw. Koopje - onderstrepingen in fluo - in goede staat

 9789043004732 /  Pearson /  2001 /  1ste editie /  236p. /  hc / 

De service economie - Elektronische dienstverlening als strategisch wapen voor organisaties uit de oude economie

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Meer dan driekwart van de werkende bevolking is werkzaam in de dienstverlening. De arbeidsproductiviteit van de agrarische en de productiesector is in het verleden enorm opgevoerd, maar de dienstverlening is wat dat betreft blijven steken in het stenen tijdperk. Enorme verbetering van de productiviteit van dienstverlening is de grootste management uitdaging voor de 21e eeuw.

Duidelijk is dat organisaties uit de oude economie massaal internet en internettechnologie gaan inzetten om de productiviteit van dienstverlening drastisch op te voeren. Oude-economieorganisaties zullen daarbij zeven fasen doorlopen: oude economie, website, intranet, elektronische transacties, serviceketen, servicenetwerk en service-economie.

Sleutelwoorden zijn connectivity en netwerk. Elektronische dienstverlening zal langzaam maar zeker de bestaande traditionele dienstverlening van onderen afromen. Om deze transformatie tot een succes te maken zijn er voor deze organisaties in elke fase drie kernpunten: positionering, strategie en realisatie. Deze worden op praktische wijze uitgewerkt in negen aandachtsgebieden.

Inhoudsopgave :

Over de auteurs

Dankzegging

Voorwoord

Inleiding

Deel 1 - Elektronische dienstverlening

1. Dienstverlening en internet
2. Connectivity

Deel 2 - Zeven fasen

3. Oude economie
4. Website
5. Intranet
6. Elektronische transacties
7. Serviceketens
8. Servicenetwerk
9. Service-economie

Deel 3 - Positionering

10. Omgeving
11. Positie

Deel 4 - Strategie

12. Concurrentie
13. Samenwerking
14. Bestaansrecht

Deel 5 - Realisatie

15. Technologie
16. Mensen
17. Uitvoering

Literatuur
Noten
Register