De synergetische marketing : een visie op oorzaken en gevolgen van veranderend consumentengedrag

Theo Poiesz - Fred van Raaij

overzicht

De auteurs introduceren in dit boek de term synergetische marketing: marketing gericht op synergie tussen (nu nog) onafhankelijke producten en diensten.
 9789043005180 /  Pearson /  2002 /  1ste editie /  206p. /  hc / 

De synergetische marketing : een visie op oorzaken en gevolgen van veranderend consumentengedrag

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Theo Poiesz en Fred van Raaij introduceren in dit boek de term synergetische marketing: marketing gericht op synergie tussen (nu nog) onafhankelijke producten en diensten.

Deze synergie vormt de basis van langetermijnrelaties met consumenten. Zij zien in de huidige markt- en marketingontwikkelingen de volgende drie centrale tendensen: toenemende integratie van producten en diensten tot meta-pakketten; langetermijnrelaties met afnemers en de nieuwe rol van ICT.

Door optimaal gebruik te maken van de combinatie van deze tendensen kan een bedrijf een strategie ontwikkelen die leidt tot veranderingen in consumentengedrag en tot meer voorspelbare consumenten.

De consument zal deel gaan uitmaken van de onderneming! Maar wat betekent dit allemaal voor begrippen als behoeften, persoonlijke waarden, levensstijl, loyaliteit, tevredenheid en welzijn? En in hoeverre is de veranderende rol van de overheid, consumentenorganisaties en non-profitorganisaties van invloed op synergetische marketing? Deze en andere vragen komen uitgebreid aan bod in dit boek, zodat