De tafel van 7 : 7 Trends voor morgen

Herman Konings

overzicht

Trendwatcher Herman Konings brengt in zijn nieuwe 'tussentijdse rapport over morgen' 7 intrigerende trends voor het 14de jaar van de 21ste eeuw rond de tafel. Op het eerste gezicht hebben de disgenoten weinig met elkaar gemeen, maar toch is er één verbindende onderstroom: het wederzijds gluren bij nabije of verre buren.
 9789401412483 /  Lannoo /  2013 /  1ste editie /  248p. /  hc / 

De tafel van 7 : 7 Trends voor morgen

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Onze wereld verandert sneller dan ooit. Wie verantwoordelijkheden draagt in onze maatschappij heeft dus behoefte aan doorzicht in de toekomst.

Trendwatcher Herman Konings brengt in zijn nieuwe 'tussentijdse rapport over morgen' 7 intrigerende trends voor het 14de jaar van de 21ste eeuw rond de tafel.

Op het eerste gezicht hebben de disgenoten weinig met elkaar gemeen, maar toch is er één verbindende onderstroom: het wederzijds gluren bij nabije of verre buren. We inspireren en worden geïnspireerd door:

1 Meer met minder voor meer: wat kunnen westerse ondernemers leren van hun collega's in de groeilanden?

2 De digiboorlingen: wat pikken opvoeders op van de digitale natives, en wat kan technologie leren van hun analoge ouders?

3 Onderscheidend onvermogen: wat kunnen we leren van de millennials, twintigers en jonge dertigers die ondanks hun 'onvermogen' aan tijd en geld zich toch willen onderscheiden?

4 De persoonlijke informatie economie: hoe slim gaan systemen om met data over ons? En wat krijgen we ervan terug?

5 De hospitology: wat kan de hele retailsector leren van de ervaring met gastvrijheid in de horeca?

6 De amortaliteit: wat betekent de wetenschap voor de gezondheid van ons, leeftijdslozen? En wat leert technologie van het menselijk lichaam?

7 Het nieuwe subliem: hoe kunnen we het beste uit verleden en toekomst, schoonheid en onooglijkheid, beeld en geluid, tijd en ruimte laten samenvloeien?

14 gastauteurs kruiden dit heerlijke zevengangen-menu en inspireren de auteur, die nu al 21 jaar op professionele wijze veranderingen analyseert.