De ware aard van de marketeer : waarom niet alleen de sterkste merken overwinnen

Geert Stox

overzicht

Het menselijk gedrag is hoofdzakelijk emotioneel terwijl de marketeer rationeel wil denken. Het klassieke marketingdenken is dus tegennatuurlijk. De marketeer raakt het noorden kwijt. Net zoals in de natuur geldt in business de wet van 'survival of the fittest'.
 9789077432358 /  Scriptum /  2009 /  1ste editie /  190p. /  pb / 

De ware aard van de marketeer : waarom niet alleen de sterkste merken overwinnen

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Het menselijk gedrag is hoofdzakelijk emotioneel terwijl de marketeer rationeel wil denken. Het klassieke marketingdenken is dus tegennatuurlijk. De marketeer raakt het noorden kwijt.

Net zoals in de natuur geldt in business de wet van 'survival of the fittest'. De ware aard van de marketeer onderzoekt de onderliggende wetmatigheden en past ze toe op marketing en merkbeheer.

Wat is de betekenis van mijn merk voor de consument? Hoe kan ik me differentiëren? Hoe moet mijn merk vooruitgaan? Wat met natuurlijk gegroeide en gedomesticeerde merken, hoe maak ik mijn aanbod aantrekkelijk in inhoud en vorm, hoe kan ik positief inspelen op de context, hoe moet ik mijn aanbod laten evolueren in open markt en in nichemarkten, hoe kan mijn aanbod de permanente strijd overleven?

Doorheen het proces van de natuurlijke evolutie heeft het menselijk brein een aantal merkwaardigheden ontwikkeld die zowel voor de consument als voor de marketeer van toepassing zijn. Hoe kan hij zijn aanpak en zijn aanbod versterken in een B2B- en B2C-markt zodat hij de concurrentiestrijd zal overleven?

Het boek biedt de marketeer en alle geïnteresseerden een eenvoudig en helder houvast om mensgericht business op te bouwen die op korte en lange termijn zijn vruchten afwerpt. Het begin van een vernieuwd marketingdenken.

Inhoudsopgave

1. De natuur van business

2. De natuur van merken

3. Merksoort en -varieteiten

4. Natuurlijke merkselectie

 5. Het natuursysteem en merken

6. Het merksysteem

Bronnen en aanbevolen literatuur